Orbán: Hétfőtől otthon, digitálisan tanulnak a diákok

Pintér Bence 2020-03-13 21:39:00
Folytatódik a tanítás, de hazaküldik a gyerekeket, digitálisan fog menni az oktatás. Akciócsoportokat állít fel a kormány, Izraelből sem léphetnek be külföldiek, az onnan érkező magyaroknak karanténba kell vonulniuk.

Bejelentést tett Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon: a diákok március 16-tól nem járnak iskolába, de a tanítás nem áll le, mivel Orbán szerint nem hetekre, hanem hónapokra alakul most át az életünk, erre kell felkészülni.

Digitálisan folytatódik az oktatás, a tanárok otthonról is oktathatnak, ha erre van módjuk.

Az ehhez szükséges rendszereket igazából csak jövőre akarták kiépíteni, de most előre fogják hozni. A kormány úgy határozott, hogy tíz akciócsoportot hoz létre a járvány kezelésére, ezek között van az oktatási munkacsoport, ami a fenti javaslatot megfogalmazta. Ezt Maruzsa Zoltán vezeti. Az nem derült ki, hogy az óvodák és a bölcsődék kinyitnak-e hétfőn.

Van munkacsoport, ami egy mobil járványügyi kórház építésével foglalkozik, ezen felül a létfontosságú vállalatok biztonságáért, a nemzetközi koordinációért, a kommunikációért, a rendkívüli jogrendért, a pénzügyért, a gazdaság újraindításáért, a koronavírus kutatásáért és a határok ellenőrzéséért felelős akciócsoportok álltak fel, amit sok esetben a megfelelő miniszterek vezetnek – felmerül a kérdés, hogy miért van szükség ezekre az akciócsoportokra egészen pontosan, ha egyszer eddig is Varga Mihály foglalkozott a pénzügyekkel.

Orbán felsorolta, hogy mennyi tartaléka van az országnak maszkokból és kesztyűkből, illetve lélegeztetőgépekből, szerinte jól állunk.

A miniszterelnök bejelentette, hogy az eddigi országok mellé Izrael is felkerült a beutazási tilalom alá eső országok közé. Innen külföldiek nem jöhetnek, a magyaroknak pedig karanténba kell vonulniuk.

A miniszterelnök megkérte a magyarokat, hogy a gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, mivel a járvány az idősekre veszélyes. Hozzátette: ha kell, akkor kiscsoportos gyerekmegőrzést fognak biztosítani, de jobb, ha otthon maradnak a gyerekek.

Szólj hozzá!

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által.