HIRDETÉS

Fotó: MTI

A tervezettnél azért jóval drágábban szépült meg a győri vásárcsarnok

Pintér Bence
2019. december 6. péntek, 16:20
Először kétmilliárdról volt szó, aztán háromról, majd három és félről, de végül több, mint négymilliárdba került a győri vásárcsarnok és a környező terek felújítása.

Ráfért már a megújulás az 1980-ban átadott győri vásárcsarnokra: nem csak az épületre, de a környékre is, amelynek komoly problémája volt a parkolás – nem csak a piacnapokon megnövekedő forgalom miatt, hanem általában is.

 

Más kérdés, hogy a beruházás kicsit drágábbra sikerült, mint arra akár már az év elején számítottunk: két év alatt megduplázódott az összeg.

 

A vásárcsarnok átépítéséről még 2017-ben határoztak, ekkor arról volt szó, hogy a fejlesztés, nagyjából kétmilliárd forintba fog kerülni. A piacosok és a vásárlók átköltöztek az ideiglenes csarnokba, a munkálatok pedig 2018 nyarán kezdődtek meg – ekkorra már növekedett a beruházás költsége, három milliárd forintról volt szó, idén év elején pedig három és félmilliárd forintról beszélt Borkai Zsolt.

 

A piac megújult épületét, a megszépült teret és a parkolót végül novemberben adták át, immár a közben lemondásra kényszerülő Borkai Zsolt nélkül: Fekete Dávid alpolgármester mondta el az újságíróknak, hogy összességében végül 4,1 milliárd forintnyi költöttek a fejlesztésre, aminek a nagyobb része egyébként EU-s forrás, de a város is fektetett az építkezésbe.

 

A Kisalföld arról írt: az üzemeltető Győr-Szol szóvivője szerint jól startolt el az épület, sokan érkeznek a vásárcsarnokba, több olyan vásárló is visszatért, aki eddig a parkolási gondok miatt kerülte a piacot. Érdekesség, hogy a kormánypárti tulajdonban lévő Kisalföld a beruházás áráról ezt írta: „a több mint 2 milliárdból újraépült csarnok” – ami végső soron igaz, hiszen 4,1 milliárd forint valóban több, mint kétmilliárd.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás