Szavazásra buzdított utolsó sajtótájékoztatóján Pollreisz Balázs Győrben

Pintér Bence 2020-01-22 14:30:00
Közben kiderült: az önkormányzat az adófizetők pénzén kampányol Dézsi Csaba Andrásnak.

Január 26-án választ Győr, Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő, közös ellenzéki jelölt pedig megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját a belvárosban, ahol Glázer Tímea (DK), az ellenzék októberben indított jelöltje csatlakozott hozzá.

Pollreisz megköszönte az őt támogató pártok, így saját pártja, az MSZP mellett a DK, a Momentum, az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd munkáját a kampányban, és megköszönte a győrieknek a pozitív energiákat, elmondta: úgy érzi, a város szeretné visszavenné a becsületét. Erre pedig a jelölt szerint a legjobb út az ellenzék által összeállított program,.

Pollreisz végül arra buzdította a győrieket, hogy menjenek el szavazni vasárnap.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a győri, fideszes vezetésű önkormányzat az elmúlt napokban levélben kereste meg a győri garázstulajdonsokat, amelyben tájékoztatták őket arról, hogy a fideszes jelölt, Dézsi Csaba András képviselő javaslatára csökkentette a garázsokra vonatkozó adót az önkormányzat.

Ez azért problémás, mert a tulajdonképpeni kampányanyagot a város pénzén küldték ki az embereknek, tehát a győriek közös adóforintjaiból kampányoltak az egyik jelöltnek – Pollreiszék számítása szerint milliós összeg is rámehetett a levél kiküldésére.

Az ellenzék ezzel kapcsolatban megtette a megfelelő intézkedéseket, hogy a választási bizottság intézkedhessen az ügyben, ha azt aggályosnak találja.

Glázer Tímea visszaemlékezett arra, hogy októberben a választás előtti héten még fordított szerepben álltak egy hasonló tájékoztatón, pont azon a napon, amikor a helyi Jobbik elárulta az összefogást, ami a helyi DK-s vezető szerint ahhoz vezetett, hogy a Fidesz győzött a városban. Most arra kérte az akkor rá szavazó közel 19 ezer embert, hogy most vasárnap menjenek el, és szavazzanak Pollreisz Balázsra.

Győrben január 26-án, azaz most vasárnap azért tartanak választást, mert megválasztása után lemondott a szex- és korrupciós botrányba keveredő fideszes polgármester, Borkai Zsolt.

Szólj hozzá!

Ma sem ússzuk meg 30 fok alatt

A nyugati megyékben kicsit hűvösebb lesz, mint máshol.

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.

Perzselő napsütésre számíts ma is!

Súrolni fogjuk a 40 fokot.