Az ízletes borok mellett ananász pálinkát is vásárolhatsz a szombathelyi Borhálóban

Jutányos Áron 2019-12-17 08:43:00
A Szent Márton utcában található üzlet nem csak pénztárca barát árairól, minőségi borairól, hanem 3 és 5 literes kiszereléseiről is híres.

Szombaton tartották az első hivatalos borkóstolójukat a szombathelyi Borháló új tulajdonosai. Halász Tamás és felesége, Halász-Hartai Boglárka, valamint Török László ugyanis december harmadikán vették át, a Szent Márton utcában található üzlet vezetését. Az eseményen a résztvevők 7 bort kóstolhattak meg amik mellé mindenki változatos borkorcsolyát sonkát, sajtot, olíva bogyót, almát, szőlőt és kenyeret kapott.


Halász Tamás ügyvezető elmondta, hogy aktívan dolgoznak a közösség építésen, hogy kialakuljon egy bor kedvelő társaság, akiknek lesz rendszeres lehetősége rendezvényeken résztvenni. Korábban már volt két kisebb borkóstolójuk, azonban szombaton tartották az első nagy eseményt. 

A borkészlet folyamatos utánpótlást igényel, ezért minden héten, pénteken érkezik új szállítmány. A karácsony előtti időszakban viszont kétszer nagyobb mennyiség érkezik, mivel a vásárlók szinte szó szerint lerohanják a boltot a finomabbnál finomabb borokért. 


Ezért a nyitva tartást is módosították, mivel nem csak a tegnapi, hanem a december nyolcadikai vasárnap is nyitva tartottak. Megtudtuk azt is, hogy jövőre minden Fő téri rendezvényen igyekeznek kitelepülni egy bódéval. Az ide évben, pontosabban december 28-án tartanak egy előszilveszteri pezsgő kóstolást is, míg januárban pálinka és whiskey kóstolóra lehet számítani. 


Tamásék tervezik, hogy több vasi városban is nyitnak majd egy-egy üzletet. Elég csak a Ság hegyre vagy a Kőszegi-hegység szőlőültetvényeire gondolnunk, és rájövünk, hogy valóban lehetne Celldömölkön és Kőszegen is egy-egy üzletet nyitni.

Tamás megmutatja a Magnum palackot, ami bár 1,5 literes, de egy adott pincészet borából ugyanazt a minőséget kapjuk meg, amit például egy 0,75-ös kiszerelésű palackban, illetve ugyanez igaz a 2 literes PET palackokra, a beltartalom és annak minősége megegyezik a megszokott 0,75l-es palackokéval. 


Ami még külön érdekesség, hogy a 3 és 5 literes kiszerelésű nedűket úgynevezett bag in boxban tudjuk megvásárolni. Ekkora mennyiség már bőven lehet akár egy szilveszteri parti vagy egy házibuli főszereplője is, de túrázni is magunkkal vihetünk egyet. Attól pedig nem kell aggódnunk, hogy ha nem fogy el a bor levegőt kap, ugyanis ahogy töltünk magunknak a levegő nem megy bele a zacskóba. 


Minden olyan kiszerelés, ami 0,75-nél nagyobb, azon egy címkén megtaláljuk, hogy mekkora a kisebb űrtartalmú lőre ára. A címkék között a gyakori vásárlók különféle feliratokkal, csak nálunk, újdonság és a törzsvásárlóknak szánt kártyás ajánlattal találkozhatunk.

Utóbbi azért is különleges, mert egyrészt minden hónapban vásárolhatunk egy hónap bora címmel kitűntetett italt, valamint pontokat is gyűjthetünk. 1000 forintonként kapunk egy pontot, ami a karácsonyi időszakon kívül 30, míg most 40 forintot ér. 


A Csak nálunk felirat például azért különleges, mert ha ünnepi alkalomra veszünk itt valamit, akkor biztos, hogy akit megleptünk nem találkozik máshol az ajándéknak szánt nedűvel. Miközben keressük a megfelelő ajándékot könnyen elidőzhetünk a címkéken, amik egy plusz élményt adnak.  De végsősoron ez is hozzájárul ahhoz, hogy igazán élvezni tudjunk például egy hűvösebb Kékfrankost.


Ha az édesebb ízeket kedveljük, akkor meggy, eper, szilva, feketeribizli és sárgabarack bort is vásárolhatunk. A tömény szeszek kedvelői is megtalálják az ízlésüknek megfelelő szeszt, ugyanis alma, meggy, Irsai Olivér szőlőből és ananászból készült pálinkát is kortyolhatunk a karácsonyfa mellett.

Fogadjunk, hogy megakadt az ananászon a kedves olvasó szeme! De nem csalás, nem ámítás, valóban kapható az édes gyümölcsből készült pálesz. 


Ha valami másra vágynánk pedig a whiskeyk, pezsgők közül is kedvünkre válogathatunk. A megvásárolt italt díszdobozba, papírtasakba és kartonba is eltudjuk csomagoltatni, de stílusosan kaphatunk borhálót is.

A strapabíró hálóban akár a vállunkra vetve, vagy akár túrára is vihetünk egy üveg félszáraz borocskát, ebben az esetben viszont ügyeljünk arra, hogy ne essünk hátra. 


Januártól élesben indul a Borháló webshop, amit jelenleg már decemberben elkezdtek üzemeltetni:
A Borháló kínálata


A Szombathelyi Borhálót az alábbi elérhetőségeken keressétek:
Weboldal
Facebook 
Instagram
 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.