Nem ismerte be a bűnösségét az ölbői kutyatámadás vádlottja

ugytudjuk.hu 2019-10-16 15:20:00
Ma tartott előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék.

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tartott Cz. L terhelt ügyében, aki a vád szerint egy ölbői ház bekerített udvarán tartotta három amerikai staffordshire fajtájú kutyáját, köztük a Rocky nevű kan kutyát, írják a Törvényszék oldalán.

A kutyákkal korábban is voltak problémák, az egyik a második szomszéd udvarába ment át úgy, hogy a kerítést alulról aláásta. A második szomszéd a kutyát elkergette, az esetet jelezte a vádlottnak, aki felháborodottan felszólította a tanút, hogy csináltassa meg rendesen a kerítését és akkor majd nem tudnak átmenni a kutyái az ő udvarába.

Az egyik - 77 éves - sértett közvetlen szomszédja a vádlottnak. 2018. december 13-án a sértett a délelőtt tűzifát szállíttatott az udvarába. Idős korára tekintettel megkérte a szembeszomszédját, a második, 74 éves sértettet, hogy menjen át hozzá és a vételár kifizetésénél segédkezzen neki.

A teherautó betolatott az udvarba és annak hátsó részén leborította a földre a tűzifát. A két sértett a lakóházból kilépve tartott az autó felé. Ekkor a hátsó udvar felől a vádlott két kutyája a két sértetthez futott. Az egyik kutya tiszta fehér volt, a másik pedig egy Rocky nevű, fehér-barna foltos eb. A kutyák valószínűleg azért juthattak át a 77 éves sértett udvarába, mert a vádlott udvarán lévő nyúlketreceknél alacsony a betonkerítés, így átugorhattak rajta.

A két kutya végül rátámadt az idős sértettekre, egyikük, a 74 éves férfi bal alkarját úgy megmarcangolták, hogy a kezét részlegesen amputálni kellett. A Törvényszék adatai szerint a bal oldali orsócsont és singcsont éles szélű amputációjával, a verőerek és visszerek, valamint idegek és izmok sérülését szenvedte el. A sérülések közvetett életveszélyt okoztak a sértettnél, a tényleges gyógytartam 4-5 hónapra tehető, és a kéz amputációja miatt a maradandó testi fogyatékosság is megállapítható.

A 77 éves sértettet a jobb combján kapták el a kutyák, egy „felnőtt tenyérnyi", mély, combcsontig hatoló darabot haraptak ki belőle a felbőszült állatok. A keletkezett sérülések nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülések voltak, ilyen esetekben a tényleges gyógytartam 2-4 hónapig tart.

A Törvényszék oldalán azt írják, a fenti cselekmények azért következtek be, mert a vádlott nem gondoskodott megfelelően az amerikai staffordshire kutyáinak biztonságos helyen való tartásáról. A férfi nem épített mindenhol megfelelően magas kerítést, így kutyái a szomszéd udvarába át tudtak menni. A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat 1 rendbeli  gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével és 1 rendbeli, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja.

A vádlott az előkészítő ülésen nem ismerte be bűnösségét, vallomást tett. A bíróság az ügyet 2019. december 10-re tárgyalásra utalta, amelyen a tanúkat is meg fogja hallgatni.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.