Nem engedték be a győri választási bizottság állítólagos ülésére az ellenzéki képviselőt

Pintér Bence 2019-09-21 11:46:00
Az is lehet, hogy nem is tartották meg az ülést, amin pedig elvileg határozatot is hoztak.

Elvileg ülést tartott péntek este Győrben a Helyi Választási Bizottság: erről tájékoztatták a tagokat, és később egy határozatot is hoztak.

Az ülésen részt venni kívánó szocialista képviselőt, Juhász Istvánt azonban valamiért mégsem engedhette be a portás a városházára,

ahonnan aztán a bizottság tagjai később sem sétáltak ki a szintén szocialista képviselő Pollreisz Balázs elmondása szerint.

De kezdjük az elején

Az ügy úgy indult, hogy Juhász István (képünkön) beadott egy kifogást a testülethez azért, mert Borsi Róbert fideszes képviselőjelölt olyan videót hirdetett a Facebookon, amelyben egy iskolában kampányolt.

Emiatt vagy pénteken, vagy hétfőn kellett volna találkoznia a bizottságnak. A bizottság ellenzéki tagja jelezte, hogy neki hétfő lenne jó, ezután közölték vele, hogy inkább pénteken tartják az ülést, mert az elnök külföldön lesz hétfőn. A határozatképességhez három fő részvételére van egyébként szükség.

Elmondása szerint ezután érkezett este hét óra huszonöt perckor a városházához Juhász István, aki részt szeretett volna venni az ülésen, amin az ő beadványát tárgyalták, de a lereteszelt mágneskártyás kapun a portás nem engedte be: a képviselők elmondása szerint kiderült, hogy erre utasítást kapott korábban.

Eközben a képviselők úgy látták, hogy a HVB szokásos üléstermében nem, de az aljegyzőnél ég a villany, majd hamarosan fel is került a kifogás elutasítása az önkormányzat honlapjára.

A képviselők szerint az épületből a bizottsági tagok később sem bukkantak elő, az aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egy munkatársa azonban igen,

előbbi azonban megtagadta Pollreisz Balázs azon kérését, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassa meg az aláírt jegyzőkönyvet.

A két szocialista képviselő szerint nagyon úgy tűnik, hogy az ülést meg sem tartották,és a bizottság összehívása nélkül hoztak határozatot a kifogás elutasításáról.

Frissítés

Választ kaptunk a Helyi Választási Bizottságtól. Ezt most változtatás nélkül közöljük. 

A Helyi Választási Bizottság határozottan visszautasítja és cáfolja a vádakat, miszerint az ülés nem tartották meg.

A Helyi Választási Bizottság megkezdte ülését 2019. szeptember 20-án pénteken 19 óra 15 perckor. A bizottság elnökhelyettesével és további két másik tagjával határozatképes volt. Az ülésről készült jegyzőkönyvet a választási jogszabályokban rögzített rendelkezések szerint meg lehet tekinteni.

A Helyi Választási Bizottság 200/2019. (IX. 20.) határozatában utasította el a Borsi Róbert képviselő úr elleni kifogást, a határozat - benne az indokolás - a www.gyor.hu oldalon a választási menüpontban elérhető.

Továbbá szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy nem tartottam távol Juhász István képviselő urat az üléstől. Engem nem hívott senki, hogy nem tud bejutni a Városháza épületébe és a Választási Iroda hivatalos telefonja sem csörgött. Ha a Választási Irodának tudomása lett volna arról, hogy bárki, beleértve Juhász István képviselő úr nem tud bejutni az épületbe, akkor természetesen azonnal orvosoltuk volna a helyzetet, tekintve, hogy a bizottsági ülés nyilvános. Az ülés befejeztével jeleztem a portásnak, hogy mivel az ülés véget ért, újra a munkaidőn kívüli belépési szabály az irányadó.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.