Nem engedték be a győri választási bizottság állítólagos ülésére az ellenzéki képviselőt

Pintér Bence 2019-09-21 11:46:00
Az is lehet, hogy nem is tartották meg az ülést, amin pedig elvileg határozatot is hoztak.

Elvileg ülést tartott péntek este Győrben a Helyi Választási Bizottság: erről tájékoztatták a tagokat, és később egy határozatot is hoztak.

Az ülésen részt venni kívánó szocialista képviselőt, Juhász Istvánt azonban valamiért mégsem engedhette be a portás a városházára,

ahonnan aztán a bizottság tagjai később sem sétáltak ki a szintén szocialista képviselő Pollreisz Balázs elmondása szerint.

De kezdjük az elején

Az ügy úgy indult, hogy Juhász István (képünkön) beadott egy kifogást a testülethez azért, mert Borsi Róbert fideszes képviselőjelölt olyan videót hirdetett a Facebookon, amelyben egy iskolában kampányolt.

Emiatt vagy pénteken, vagy hétfőn kellett volna találkoznia a bizottságnak. A bizottság ellenzéki tagja jelezte, hogy neki hétfő lenne jó, ezután közölték vele, hogy inkább pénteken tartják az ülést, mert az elnök külföldön lesz hétfőn. A határozatképességhez három fő részvételére van egyébként szükség.

Elmondása szerint ezután érkezett este hét óra huszonöt perckor a városházához Juhász István, aki részt szeretett volna venni az ülésen, amin az ő beadványát tárgyalták, de a lereteszelt mágneskártyás kapun a portás nem engedte be: a képviselők elmondása szerint kiderült, hogy erre utasítást kapott korábban.

Eközben a képviselők úgy látták, hogy a HVB szokásos üléstermében nem, de az aljegyzőnél ég a villany, majd hamarosan fel is került a kifogás elutasítása az önkormányzat honlapjára.

A képviselők szerint az épületből a bizottsági tagok később sem bukkantak elő, az aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egy munkatársa azonban igen,

előbbi azonban megtagadta Pollreisz Balázs azon kérését, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassa meg az aláírt jegyzőkönyvet.

A két szocialista képviselő szerint nagyon úgy tűnik, hogy az ülést meg sem tartották,és a bizottság összehívása nélkül hoztak határozatot a kifogás elutasításáról.

Frissítés

Választ kaptunk a Helyi Választási Bizottságtól. Ezt most változtatás nélkül közöljük. 

A Helyi Választási Bizottság határozottan visszautasítja és cáfolja a vádakat, miszerint az ülés nem tartották meg.

A Helyi Választási Bizottság megkezdte ülését 2019. szeptember 20-án pénteken 19 óra 15 perckor. A bizottság elnökhelyettesével és további két másik tagjával határozatképes volt. Az ülésről készült jegyzőkönyvet a választási jogszabályokban rögzített rendelkezések szerint meg lehet tekinteni.

A Helyi Választási Bizottság 200/2019. (IX. 20.) határozatában utasította el a Borsi Róbert képviselő úr elleni kifogást, a határozat - benne az indokolás - a www.gyor.hu oldalon a választási menüpontban elérhető.

Továbbá szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy nem tartottam távol Juhász István képviselő urat az üléstől. Engem nem hívott senki, hogy nem tud bejutni a Városháza épületébe és a Választási Iroda hivatalos telefonja sem csörgött. Ha a Választási Irodának tudomása lett volna arról, hogy bárki, beleértve Juhász István képviselő úr nem tud bejutni az épületbe, akkor természetesen azonnal orvosoltuk volna a helyzetet, tekintve, hogy a bizottsági ülés nyilvános. Az ülés befejeztével jeleztem a portásnak, hogy mivel az ülés véget ért, újra a munkaidőn kívüli belépési szabály az irányadó.

Szólj hozzá!

Hollandiában több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt

A reggeli órákban azonosították be a fertőzést, gyorsan döntöttek a szakemberek.

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

A nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar.