Hűti a kedélyeket a veszélyes áruk kezelése kapcsán a péri reptér

Pintér Bence
2019. szeptember 17. kedd, 16:45
Ha megvalósulnak a fejlesztések, veszélyes árut is kezelhetnek majd a péri reptéren. A repteret üzemeltető cég szerint ez azonban nem olyan veszélyes, mint amilyennek hangzik.

108 millió forintot adott Győr városa pénteken a pári repteret működtető, részben önkormányzati tulajdonban lévő cégnek. Az ügyben a pénteki közgyűlésen többek között arról érdeklődött Pollreisz Balázs (MSZP), hogy mit jelent, hogy veszélyes árut is tudnak kezelni majd a reptéren, amire Borkai Zsolt polgármester (Fidesz) leginkább élcelődéssel felelt.

 

Megkérdeztük a repteret is a fejlesztési támogatásról és a veszélyes árukról. Kérdéseinkre válaszolva

 

a Győr-Pér Airport képviselője elmondta: rengeteg olyan mindennapos eszköz számít veszélyes árunak, amivel saját háztartásunkban is együtt élünk.

 

„A veszélyes áru minősítés a gazdaság és az ipar kiszolgálása miatt fontos, hiszen gondolhatunk akár az autóipar, vagy az autóipari beszállítók által használt eszközök, alkatrészek ilyen úton történő szállítására is” – áll a levélben.

 

A fejlesztési támogatás felhasználás kapcsán elmondták: „A támogatásból megvásárolt eszközöknek, és modernizálásra, vagy kiépítésre kerülő rendszereknek köszönhetően részben a térségbe érkező business charter járatok élénkebb bevonzásának a lehetősége javul”, és teljes körű cargo-engedélyhez jut a repülőtér, tehát harmadik országba is szállíthat, vagy a már említett veszélyes áru mellett élő állatot is kezelhetnek a reptéren. Ezzel az engedéllyel a repülőtér felkerül az IATA (International Air Transport Association) hivatalos teherforgalmat bonyolító repülőtereinek listájára is.

 

A reptér megerősítette azt is, amiről Borkai Zsolt polgármester is beszélt a közgyűlésen: nem terveznek azzal jelenleg, hogy beszálljanak a turistaüzletágba.

 

„A fő prioritás a régió gazdasági életének kiszolgálása, az hogy az itt működő cégek mindennapi működése ebből a szempontból is biztosított legyen. A Győr városa által adott pénzeszköz ezen cél megvalósulását szolgálja”

 

– zárta nyilatkozatát a repülőtér.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás