108 milliót adhat a péri reptér fejlesztésére Győr

Pintér Bence 2019-09-09 18:30:00
Több utas, több szolgáltatás, nagyobb teherforgalom: erre kért fejlesztési támogatást a péri repülőtér Győr városától.

Visszafizeti a Győr-Pér Repülőtér Kft. azt a 108 millió forintnyi tagi kölcsönt, amit a cégben 38,7 százalékos részesedéssel bíró győri önkormányzat adott a cégnek még 2012-ben,

de a pénz rögtön vissza is kerülhet az Audival és a magyar állammal közösen birtokolt céghez fejlesztési támogatás formájában.

Borkai Zsolt (Fidesz) győri polgármester ugyanis arra tesz javaslatot a győri közgyűlés pénteki ülésén, hogy a visszafizetett összeget egy az egyben adják is vissza a cégnek. A kamatmentes tagi kölcsön visszafizetésének határidejét egyébként a közgyűlés egyhangú döntése alapján 2017-ben hosszabbították meg, 2020. december 31-ig kellett volna visszafizetnie azt a cégnek.

A fejlesztési támogatás célja az, hogy a repülőtér ne csak ún. ad-hoc cargo forgalmat tudjon bonyolítani: ez azt jelenti, hogy most például Pérről átmenő forgalom nem irányulhat harmadik országba, vagy a szállított árú nem lehet veszélyes áru vagy élő állat. Ha azonban a reptér felkerül az IATA (International Air Transport Association) hivatalos teherforgalmat bonyolító repülőtereinek listájára, akkor ilyen korlátozások nem vonatkoznak majd rá, és a reptér nemcsak a légijárművek kiszolgálása, de az áruforgalmi, raktározási, stb. szolgáltatások miatt is szedhet majd díjat.

A tervezett új eszközökkel gyorsan és korszerűen tudják majd ellenőrizni a reptérre érkező utasokat is,

és azt várják, hogy ezeknek köszönhetően nőni fog az utasforgalom is.

A kifutópálya már elég hosszú lenne a WizzAirnek is

A péri repülőteret leginkább a győri Audi-gyár használja, menetrend szerinti járatokat nem indítanak innen nagy légitársaságok, pedig erre már alkalmas lenne most is a repülőtér. 2014-ben 6,6 millió eurós beruházással 1450-ről 2030 méteresre hosszabbították a harminc méter széles kifutópályát, amelynek két végén száz-száz méternyi biztonsági sávot építettek,

ezzel pedig a reptér már alkalmas lett Boeing-737 és Airbus 320 típusú gépek indítására és fogadására.

A WizzAir a fent linkelt cikk szerint tárgyalt is arról, hogy innen is indítanának menetrend szerinti gépeket, de ebből végül nem lett semmi.

A péri repülőtéren 2014-ben fordultak meg a legtöbben, akkor 33 817 utasról számoltak be, azóta azonban folyamatosan csökkent az ide érkező vagy innen induló utasok száma: 2018-ban már csak 20 076 utasról számoltak be.

Szólj hozzá!

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.