Visszatér a kánikula

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 5. hétfő, 06:08
Mától egyre melegebb légtömegek érkeznek, keddtől ismét többfelé meghaladhatjuk a 30 fokot.

A hét elejétől délnyugat felől ismét egyre melegebb légtömegek érik el hazánkat, erősödik a nappali felmelegedés, de a napsütés mellett főként északon záporok, zivatarok is kialakulhatnak - áll az Időkép előrejelzésében..

 

Hétfőn napos idővel indul a reggel, napközben is a napsütés lesz túlsúlyban, az időnként megnövekvő gomolyokból legfeljebb nyugaton és északon, északkeleten fordulhat elő helyenként gyenge zápor, eseteg zivatar. A szél nyugatira, délnyugatira fordul, és főként északon, északkeleten megélénkül. Friss lesz a reggel, az északi völgyekben helyenként 10 foknál is hűvösebb lehet, napközben azonban már 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

 

Kedden már 28-33 fok várható, északon, kevesebb délen több napsütéssel. Főként az ország északi felén fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar. Szerdán is északon lehet helyenként konevktív csapadékra számítani, de ismét sok lesz a napsütés, délután már 30-35 fok lehet. A délnyugati szelet ezeken a napokon többfelé kísérhetik élénk, zivatar idején erős lökések.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás