Nagyon kész van nem kész parkoló (fotó: Farkas Balázs)

Ki érti ezt? - Nincs kész a kész parkoló, mert azt az ellenzék adta át Szombathelyen

Unyatyinszki György
2019. április 18. csütörtök, 11:28
A városvezetés szerint az eső az átadástól nem Puskás Tivadart, hanem a munkásokat tartotta vissza.

Eső után köpönyeg - nagyjából ez juthat az eszébe azoknak, akik elolvassák Szombathely önkormányzatának közleményét arról, amiben azt magyarázzák, hogy miért nem adták át múlt héten a Felsőőr utcában kialakított új parkolókat.

 

Mint arról beszámoltunk, Puskás Tivadar fideszes polgármester múlt héten adta volna át a parkolót, ám a rossz időjárási körülményekre hivatkozva végül azt lemondták. Hogy esős időben miért nem lehet átadni egy parkolót, az rejtély övezi, anélkül viszont az autósok sem használhatják. Nemény András, az ellenzéki Éljen Szombathely polgármesterjelöltje ezért szerdán jelképesen maga adta át a parkolókat a Felsőőr utcában.

 

 

Az eső miatt nem adta át a szombathelyi polgármester, így az autósok egyelőre nem használhatják a csiszre elkészült új parkolókat

Farkas Bazsi Közben az utcán egymást érve parkolnak a kocsik. Februárban jelentették be, hogy megépül, 39 autó használhatná, 45 millió 552 ezer 534 forintba került, el is készült, de mégsem használhatják. Na mi az? Hát a Felsőőr utcai parkoló Szombathelyen.

 

 

Erre érkezett reakció a városvezetéstől, amiben "megdöbbenésüket" fejezik ki, hogy Nemény átadta a parkolót. Mint írják, a rossz idő miatt a terület műszaki átadása nem történt meg, "a kivitelezés befejező munkálatai még nem zárultak le" - írják. Szerintük ezért lett elhalasztva az esemény, noha erre a legutóbbi, a halasztást jelző e-mailjükben nem tértek ki, csak most.

 

Tehát elvileg nem arról van szó, hogy nem akart az esőben megázni a polgármester, vagy hogy a rossz időben nem készülhettek volna róla szép fotók, ahogy átad az önkormányzati választások előtt valamit, hanem mert nincs kész a parkoló.

 

A helyzet az, hogy a jó idő ellenére továbbra sem látni munkásokat (erről újra meggyőződtünk csütörtök délelőtt), akik a jól láthatóan kész parkolót még átadhatóbbra készítenék el. A városvezetés e-mailjéből tehát egyelőre annyi világos, hogy az ellenzéki Nemény András akcióját nem akarták szó nélkül hagyni.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás