Ki érti ezt? - Nincs kész a kész parkoló, mert azt az ellenzék adta át Szombathelyen

Unyatyinszki György 2019-04-18 11:28:00
A városvezetés szerint az eső az átadástól nem Puskás Tivadart, hanem a munkásokat tartotta vissza.

Eső után köpönyeg - nagyjából ez juthat az eszébe azoknak, akik elolvassák Szombathely önkormányzatának közleményét arról, amiben azt magyarázzák, hogy miért nem adták át múlt héten a Felsőőr utcában kialakított új parkolókat.

Mint arról beszámoltunk, Puskás Tivadar fideszes polgármester múlt héten adta volna át a parkolót, ám a rossz időjárási körülményekre hivatkozva végül azt lemondták. Hogy esős időben miért nem lehet átadni egy parkolót, az rejtély övezi, anélkül viszont az autósok sem használhatják. Nemény András, az ellenzéki Éljen Szombathely polgármesterjelöltje ezért szerdán jelképesen maga adta át a parkolókat a Felsőőr utcában.

Az eső miatt nem adta át a szombathelyi polgármester, így az autósok egyelőre nem használhatják a csiszre elkészült új parkolókat

Farkas Bazsi Közben az utcán egymást érve parkolnak a kocsik. Februárban jelentették be, hogy megépül, 39 autó használhatná, 45 millió 552 ezer 534 forintba került, el is készült, de mégsem használhatják. Na mi az? Hát a Felsőőr utcai parkoló Szombathelyen.

Erre érkezett reakció a városvezetéstől, amiben "megdöbbenésüket" fejezik ki, hogy Nemény átadta a parkolót. Mint írják, a rossz idő miatt a terület műszaki átadása nem történt meg, "a kivitelezés befejező munkálatai még nem zárultak le" - írják. Szerintük ezért lett elhalasztva az esemény, noha erre a legutóbbi, a halasztást jelző e-mailjükben nem tértek ki, csak most.

Tehát elvileg nem arról van szó, hogy nem akart az esőben megázni a polgármester, vagy hogy a rossz időben nem készülhettek volna róla szép fotók, ahogy átad az önkormányzati választások előtt valamit, hanem mert nincs kész a parkoló.

A helyzet az, hogy a jó idő ellenére továbbra sem látni munkásokat (erről újra meggyőződtünk csütörtök délelőtt), akik a jól láthatóan kész parkolót még átadhatóbbra készítenék el. A városvezetés e-mailjéből tehát egyelőre annyi világos, hogy az ellenzéki Nemény András akcióját nem akarták szó nélkül hagyni.

Szólj hozzá!

Semmelweis-nap: zárva vannak az orvosi rendelők és a gyógyszertárak

Az egészségügyben dolgozók számára elrendelt munkaszüneti nap miatt csak ügyeleti rendszer működik.

Ma sem ússzuk meg 30 fok alatt

A nyugati megyékben kicsit hűvösebb lesz, mint máshol.

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.