Szentgotthárdon sem engedte tárgyalni a fidesz a rabszolgatörvényt

Unyatyinszki György 2019-01-30 17:24:00

A szentgotthárdi képviselő-testület is levetette napirendjéről a rabszolgatörvény elutasítását célzó előterjesztést. Az ország számos településéhez hasonlóan, Szentgotthárdon sem engedte a fideszes többség megtárgyalni azt az előterjesztést, ami szerint a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégek ne alkalmazzák a törvény- és házszabályellenesen elfogadott rabszolgatörvényt - hívja fel a történtekre a figyelmet a Jobbik közleménye.

A város polgármestere, Huszár Gábor szerint törvénytelen lenne, ha a tulajdonos önkormányzat utasítást adna a cégvezetőknek, ezért értelmetlennek tartotta az előterjesztést. Lábodi Gábor jobbikos képviselő szerint ennek azonban ellentmond az a tény, hogy ahol eddig határozatban elfogadták a rabszolgatörvény helyi elutasítását, azt az illetékes kormányhivatal sehol sem helyezte hatályon kívül.

Lábodi szerint a fideszes többség gyáván és szolgalelkűen hajtja végre az állampárt érdekeit szolgáló utasításokat, ennek része volt, hogy nem tárgyalhatták a törvény alkalmazásának tilalmát.

A szombathelyi közgyűlés felkéri Hende Csabát, hogy kezdeményezze az országgyűlésben, hogy vonják vissza a rabszolgatörvényt

Farkas Bazsi A városházáról blogolunk. A szombathelyi közgyűlés felkéri Hende Csabát, hogy kezdeményezze az országgyűlésben, hogy vonják vissza a rabszolgatörvényt. Azt is megszavazták, hogy az önkormányzati cégekben ne lehessen elrendelni 400 óra túlórát. Ezt kéri Nemény András. Itt most ugyanis arról van szó, hogy a város többségének akaratának kell érvényesülnie.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.