A propaganda szerint senkit nem érint az évi 400 túlóra

Unyatyinszki György 2019-01-11 07:02:00
Azt persze nem írják, hogy nem is fog.

Arról ír a pénteki kormánypárti Magyar Idők, hogy "tudomásuk szerint" az elvi lehetősége sincs meg a négyszáz túlóra ledolgoztatására azzal a munkavállalóval, akivel az év első napjaiban nem írattak alá erre vonatkozó szerződést. Ez látványos kijelentésnek tűnik, de arról is szó lehet, hogy a cégek - akár a tiltakozások hatására - még terjesztettek ilyen szerződéseket a munkavállalóik elé, de ettől még sor kerülhet rá, hiszen mindössze az év 11. napját tapossuk.

A kormánylap megkérdezte a Liga Szakszervezeteket, akiknek eddigi belső felmérése szerint nem környékezték meg a munkáltatók a dolgozókat, és a többi érdekképviselettől sem érkeztek erre vonatkozó visszajelzések. A kollektív szerződések munkaidőkeretre vonatkozó módosítására sem kaptak jelzést a képviseletek - írják.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a Magyar Idők megkeresésére megerősítette: munkajogilag nem lehetséges, hogy az év utolsó napjáig 400 órát túlórában ledolgoztassanak azokkal a dolgozókkal, akikkel nem írattak alá szerződésmódosítást. Ez kicsit olyan, mintha a kormánylap rácsodálkozna arra, hogy szerződést kell módosítani, noha ez mindig is így volt.

Némileg a fentieket cáfolja az LMP értesülése. Vágó Gábor a héten sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Henkel 68 órára emelte a heti munkaidőkeret, azaz lehetnek olyan dolgozók, akik hétköznap 12-12 óra munka után még hétvégén is lenyomhatnak egy 8 órás műszakot.

Bojkottot hirdet az LMP a rabszolgatörvényt alkalmazó multik ellen

Unyatyinszki György Andy Vajna milliárdos kormánybiztos felesége, Vajna Tímea budapesti fánkozója előtt jelentette Vágó Gábor, az LMP politikusa, hogy bojkottot hirdetnek a NER-rel látványosan együttműködő, a rabszolgatörvényt alkalmazó cégekkel és multikkal szemben.

A Liga Szakszervezeteknek noha nincs tudomásuk egyelőre változásról, de az kiderült, hogy a dolgozók továbbra sem tartják elfogadhatónak a munka törvénykönyve módosítását, mert attól tartanak, hogy a későbbiekben a munkáltatók már kihasználják a jóval magasabb túlórakeret nyújtotta lehetőséget.

Érdemes szem előtt tartani, hogy az egy dolog, hogy egyelőre nem terjedt el a 400 túlóra alkalmazása, de a törvény lehetőséget ad rá. Számos olyan régió van az országban, ahol egyetlen nagyobb foglalkoztató van, az ottani munkavállalók sokkal kiszolgáltatottabbak, mivel a kedvezőtlen változtatás esetén nincs alternatívája a munkahelyváltásra.

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.