Így chatel velem nyár óta Gyurcsány Ferenc

Unyatyinszki György 2018-09-20 11:47:00

A Sziget Fesztivál óta beszélgetek Gyurcsány Ferenccel – állapíthatnám meg, ugyanis szerdán délben érkezett meg a volt miniszterelnök újabb személyesnek szánt üzenete a korábbi több tucat után a Facebook chaten a fiókomra.

Az elsőre különösnek hangzó üzenetváltás eredete augusztus elejére nyúlik vissza, mikor Gyurcsány Ferenc egy marketingkampányt indított a Facebookon. A Sziget Fesztiválra szóló öt napijegye közül kisorsolt egyet-egyet azok közül, akikkel beszélgetett kicsit közéleti kérdésekről és válaszoltak néhány kérdésére. Újságíróként fel is kapcsolt egy lámpa a fejemben, hogy nézzük meg milyen az, mikor egy ötvenes éveiben járó politikus fiatalokkal chatelget a Facebookon. Gondoljon bárki bármit Gyurcsány Ferencről, de szórakoztató dolog alakult ki belőle, és igen könnyen politikai hasznot is hajthat a megoldás.

Szia! Az imént épp azon gondolkoztam, hogy hogyan lehet György Unyatyinszki barátom. :D Úgy döntöttem rád is írok. Szóval, hogy vagy a nyár után?

– kérdezte tőlem a Feri. A beszélgetések nagyjából úgy zajlanak, hogy Gyurcsány Ferenc (beszélgetőtársainak csak Feri) lazán, erős állítások nélkül (nehogy elriasszon bárkit is) bedob egy közéleti témát, például az oktatás, az egészségügy vagy most a Sargentini-jelentés kapcsán. Feriék egy szolgáltatás segítségével előre beállítanak válaszlehetőségeket, amelyet kiválaszthatunk, annak megfelelően zajlik tovább a beszélgetés, amit lényegében egy robottal folytatunk. Magunk is írhatunk válaszokat és kérdéseket, de a beszélgetés csak a válaszlehetőségek mentén zajlik tovább.

A megoldás azért érdekes, mert Feri úgy beszélget veled, mintha jó cimborák lennétek hosszú ideje. Röviden anekdotázik, mesél a családjáról, hogy Tomi fia milyen zenét szeret, vagy hogy a felesége, Klára szerint én olyan típus vagyok-e, mint aki kimenne-e egy tüntetésre. Még azt is megkérdezi, hogy milyen gyorskaját kedvelsz a legjobban. A körítés persze arra szolgál, hogy mellette Feri eljuttassa a Demokratikus Koalíció politikai üzeneteit:

Szia György! Már két napja beszélünk a Szigetről, de még meg sem kérdeztem, hogy milyen zenét szeretsz :D

De most megteheted :D

Hogy is van a vicces mondás? Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld? :D A viccet félretéve: te mire szeretsz a legjobban bulizni?:)

Hip-hop-félére

Tomi fiam is az ilyen zenéket szereti Néha berak egy-kettőt. Van közöttük pár egészen jó is :D Viszont van egy rossz hírem: A Sziget jobban teljesít, mint a magyar egészségügy.

Ferivel az beszélgethet, aki vagy részvételét jelöli meg egy Facebook-eseményén, vagy lájkolja a politikus oldalát. Az üzenetek tartalmát mindenki a maga módja szerint értékelheti (én újságíróként), de az tény, hogy a hagyományos politikai kommunikációs megoldásokhoz képest ez egy színes, helyenként szórakoztató megoldás ahhoz, hogy több tízezer emberhez érjen el közvetlenül egy politikus.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.