Villám csapott egy táplánszentkereszti családi házba

Farkas Bazsi
2018. szeptember 1. szombat, 14:22

A szombat délutáni vihar nem kímélte egy táplánszentkereszti családi ház tetőszerkezetét. Villám csapott a kéménybe, majd a leszakadó épület darab magával sodorta a tetőszerkezet jelentős részét.  A Vas Megyei Katasztrófavédelem arról tájékoztatta az Ugytudjuk.hu-t, hogy szerencsére a helyszínen nem sértül meg senki. 

 

A heves zivatarok veszélye miatt továbbra is másodfokú meteorológiai riasztás van érvényben Vas megyében. 

 

Késő délutántól, estétől a Dunántúlon és a középső országrészben kiterjedt zivatartevékenység kezdődik. Zivatarokra, felhőszakadásra még az esti, éjszakai órákban is számítani kell. Rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék is eshet majd.

 

Az előrejelzés szerint vasárnap is hasonló időjárás valószínű: a nap első felében még jellemzően heves események nélkül zajlanak le a zivatarok elsősorban a Dunántúl északi és nyugati részén, majd késő délután nyugatról intenzívebb zivatarok érkeznek, amelyek éjfélig nagyjából a Duna vonaláig jutnak majd el. Heves zivatarok kialakulására leginkább a Dunántúlon lesz esély, ahol a zivatarokat viharos széllökések és jégeső kísérheti. Felhőszakadásra is számítani kell, rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék eshet.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás