Negyven négyzetméteren égett a tarló Szőcén

Unyatyinszki György 2018-08-29 16:20:00
Autó és istálló is égett Vasban.

Egy százötven négyzetméter alapterületű istálló és az abban tárolt tíz nagyméretű szalmabála borult lángokba teljes terjedelmében Vásárosmiskén, kedden a késő esti órákban – jelentette a Vas megyei katasztrófavédelem. A tűz keletkezésekor az épületben két ló, valamint egy külső karámban további hat ló volt. A tűzben egyikük sem sérült meg, a lángok által veszélyeztetett épületet a két jószág még idejében el tudta hagyni, az épület tulajdonosa biztonságba helyezte őket. A helyszínre a pápai, sárvári hivatásos, valamint a celldömölki önkormányzati és a vásárosmiskei önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek négy vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével körbehatárolták, majd eloltották a lángokat.

Egy másik esetben egy autó műszerfala gyulladt ki Szombathelyen, a Vépi úton. A helyszínen tartozkodók porral oltóval fékezték meg a lángokat, a tűzoltók végül vízsugárral teljesen eloltották a kocsit. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Mivel nincs tűzgyújtási tilalom, ezért Szőcén két lakos a tarló égetésébe fogott – betartva a helyi szabályokat is. A felerősödött szél következtében a tűz azonban továbbterjedt és negyven négyzetméteren érintette a száraz aljnövényzetet. Mivel ketten nem tudták megfékezni a tüzet, még a nagyobb baj bekövetkezése előtt a tűzoltók segítségét kérték. A két lakó nagy munkával a segítség kiérkezése előtt megfékezték a lángokat, a tűzoltók már csak utómunkálatokat végeztek.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.