Gyengére sikerült a jobbikos Staudt Gábor adócsalási magyarázkodása

Unyatyinszki György 2018-08-15 14:34:00
A nemzetközi áfacsalási üggyel kapcsolatba hozott képviselő még a börtönben is beszélgetett az ügy érintettjével, noha most úgy tenne, mintha nem ismerné a bűnszervezet tagjait.

Távol áll az igazságtól Staudt Gábor, a jobbik országgyűlési képviselőjének cáfolata, amiben nem létezőnek próbálja beállítani egy nemzetközi adócsalási bűnszervezethez kötődő kapcsolatait. Az ugytudjuk.hu által megismert dokumentumok, fotók és a kapcsolódó beszámolók szerint Staudt Gábor igenis szoros kapcsolatban állt azokkal a személyekkel, akik a Pesti Srácok hétfői cikke szerint aranykereskedői hálózatot működtetve több millió eurónyi adót csalhattak el a lengyel költségvetést megkárosítva.

A cikket a bűnszervezet egyik kiugrott tagja által benyújtott lengyel feljelentésre alapozta a portál. Állításuk szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda két korábbi alezredes, F. László és R. Sándor a magyar bűnüldöző szervek módszereinek és a jogszabályi háttér alapos ismeretének birtokában működött együtt nemesfém kereskedőkkel. Magyar, román és lengyel cégek olyan láncolatát alkották, amely képes volt elfedni adófizetési kötelezettségüket a lengyel állam felé. Kitérnek arra, hogy Staudt Gábor is ennek a hálózatnak a része volt, emellett jó viszonyban van F. Lászlóval, egyenesen a képviselő főtanácsadójának nevezik. A jobbikos képviselő az alábbi cáfolatot írta Facebook-oldalán.

Staudt Gábor

Ma megint én voltam a céltáblája a Habony-média aljas, karaktergyilkos támadásainak. Tavasszal, amikor azzal az abszurd rágalommal mocskoltak, hogy valamiféle áfacsaló banda tagja lettem volna,...

Staudt kiemeli, hogy korábban magyar feljelentés is volt az ügyben, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. A képviselő azonban azt már nem említette, hogy az általunk is megismert, az eljárást lezáró határozatban külön kiemeli a NAV, hogy a magyar költségvetést valóban nem érte kár, azonban a nyomozás eredményeként a lengyel államot viszont nagy valószínűséggel, de ebben nincs illetékessége eljárni. Ennek következménye a mostani lengyel feljelentés.

"Megtudhattam, hogy egy magát megnevezni nem akaró személy tett egy feljelentést ismeretlen személyek ellen, amit utána az én nyakamba öntöttek a médiában"

– jegyezte meg a képviselő. A lapunk által is megismert feljelentés azonban név szerint említi őt és a hálózatot működtető kereskedőket, illetve egykori aktív, majd nyugállományba vonult főrendőröket is. Fontos megjegyezni, hogy Staudt nem tagadta, hogy ismerné a kereskedőket és a főrendőröket, a korábbi feljelentés született ismeretlen tettesek ellen, ezért a megfogalmazás.

Az ismeretlen személy – mint már írtuk – az a férfi, aki egykor maga is a bűnszervezet tagja volt, ám napjainkra már a hatóságokat kívánja segíteni. Staudt Gábor számára ez a személy nem hogy nem ismeretlen, de többször is felkereste a képviselő, mikor korábbi bűncselekmények miatt börtönbüntetését töltötte a férfi.

Felvettük a kapcsolatot bűnszervezetből kiugrott férfivel, aki szerint Staudt Gábor a képviselői jogállásról szóló törvények szerint két ízben is ellátogatott hozzá abba a börtönbe, amelyben raboskodott, ennek adminisztratív nyoma is maradt, hiszen a börtönlátogatásokat szigorú szabályok kötik. Staudt Gábor egyik látogatása során járt a Váci Fegyház és Börtön 162-es zárkájában – utóbbiról idén áprilisban a Pesti Srácok is említést tett. A képviselő által tavasszal első fokon megnyert sajtóperben tudomásunk szerint a látogatásra és bűnözőkhöz fűződő ismeretségére vonatkozó állításokra nem született cáfolat.

Megkerestük Staudt Gábort is, aki nem sokkal cikkünk megjelenése után a következő választ jutatta el szerkesztőségünknek:

"A tavaszi választási kampány hajrájában Fidesz-média úgy tálalta az ügyet, hogy konkrétan a személyem ellen érkezett a feljelentés. Ez azóta bebizonyosodott, hogy nem volt igaz, hiszen a feljelentés „ismeretlen tettesek" ellen került megtételre. Gondolom, hogy a hamis vád jogkövetkezményeinek okán. A hivatkozott NAV határozatot nem ismerem, ezért azt sem tudom megmondani, hogy az pontosan hogyan fogalmaz. Egy bizonyos, hogy én nem vettem részt semmilyen törvénytelenségben, és arról sincsen tudomásom, hogy a korábbi ismeretségi körömben ilyen történt volna."
 

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is