16 új csuklós busz érkezett Győrbe

Papp László Tamás 2020-09-07 17:34:00
Mercedes-Conecto G típusú autóbuszokat adott át a Volánbusz Zrt. az önkormányzatnak, és hamarosan még 6 érkezik belőlük.

Az átadásra az Audi Aréna parkolójában került sor, ahol Dézsi Csaba András fideszes győri polgármester, Kara Ákos és Simon Róbert Balázs helyi kormánypárti országgyűlési képviselőkkel, valamint Ungvári Csabával, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettesével közösen tartott sajtótájákoztatót.

Itt elhangzott, hogy a most érkezett 16 járművet még további 6 követi, így az év elején érkezett 17 busszal együtt összesen 39 ilyen autóbusz fog közlekedni Győrben. Azt is elmondták: a járműpark cseréjén kívül is szeretnék a helyi közösségi közlekedést megújítani, ezért október végéig a busz@gyor-ph.hu e-mail címre várják a győriek észrevételeit, javaslatait, hogy azokat a lehetőségekhez mérten beépíthessék az új menetrendbe, amely a tervek szerint jövő januárban lépne életbe.

A Volánbusz vezérigazgató-helyettese elmondta: cégük országosan 70 településen lát el közlekedési közszolgáltatást, Győrben pedig éves szinten több mint 30 millió, napi átlagban 80 ezer utast szállítanak.

A 101 járműből álló győri buszpark 40 százaléka cserelődik így le, a járművek átlagéletkora pedig a korábbi 17,74 évről 10,92 évre csökken. A négyajtós, háromtengelyes, alacsonypadlós buszok akadálymentesek, így babakocsival és kerekesszékkel is igénybe vehetőek. 37 ülő-, és 84 állóhely van rajtuk, fedélzeti kamerával, utastájékoztató kijelzővel, utasszámláló eszközzel, valamint klímaberendezéssel is fel vannak szerelve.

Környezetkímélő EURO 6D besorolású dízelmotor hajtja őket. Az első hét autóbusz már szeptember 7-én délután forgalomba áll. Országszerte 90 ilyen típusú jármű lesz forgalomban az év végére. Nemcsak a buszok, de a sofőrök számát is növelni akarják: folyamatosan várják az autóbuszvezetők jelentkezését. 

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.