16 lakásos társasház épül a szombathelyi Farkas Károly utcai, egykori focipályán

Farkas Bazsi 2020-01-16 20:00:00
Focira nem használják, így enyhítik vele a lakásgondokat.

2008-ban jegyzett be Szombathely elővásárlási jogot a Farkas Károly utcai labdarúgópályára, aztán 2016-ban a tulajdonos már nem is sportpályaként használta. 


 
A tavalyi áprilisi közgyűlésnek kellett foglalkoznia a pálya eladásával, ugyanis 65 millió forintért meg akarta vásárolni egy befektető. A városatyáknak azt kellett megtárgyalniuk, hogy élnek e az elővásárlási jogukkal.  

Akkor mindössze két képviselő, Nemény András (Éljen Szombathely!) és Balassa Péter (Jobbik) szavazott arra, hogy a város vegye meg a focipályát, ez azonban kevés volt, így vitte a területet a magánbefektető. 


 
A napokban kapták meg az értesítést a környék lakói, hogy hamarosan megkezdődik az építkezés. Egy 16 lakásos társasház épül a grund helyén.

A Spari pálya, most.


 
Mielőtt azonban sokan hatalmas sóhajokat engednének el a sportolási lehetőség beszántása miatt gyorsan megjegyezném, hogy amíg a komfort nélküli “spari pálya” most eltűnik, addig Szombathelyen egy teljesen és egy részben új sporttelep épül. 


 
Király Gábor nemrég 4,5 milliárd forint állami támogatást kapott a sportlétesítménye fejlesztésére. 


 
Szombathely és Sé között pedig az Illés Akadémia bővítésére fizetett ki nemrég állambácsi 5 milliárd forintot.


 

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.