HIRDETÉS

Fotó: MTI/Vajda János

Négy évvel korábban, ma szabadult az olaszliszkai lincselés egyik elkövetője

ugytudjuk.hu
2019. július 15. hétfő, 11:19
Négy évvel korábban engedték ki, mint ahogy az ítélet szólt.

Feltételesen szabadult a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, ifj. H.D., akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. A férfi hétfőn hajnalban hagyta el a Szegedi Fegyház és Börtönt - tapasztalta a helyszínen a közmédia munkatársa.

 

A Blikk tudósítása alapján szerint a vádlott kabátjával takarta el az arcát, úgy futott rokonai autójához. Bár a jelen lévő újságírók a szegedi Csillag börtönnél próbáltak neki feltenni kérdéseket, ő nem volt hajlandó válaszolni.A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa júniusban döntött jogerősen arról, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét.
    


A férfit a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként.

 

Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.


Az olaszliszkai lincselés 2006. október 15-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán történt. Szögi Lajos kocsijával épp a falun akart áthajtani, mikor hirtelen egy kislány kilépett elé, autójával majdnem elsodorta. Szögi Lajos azonnal megállt. Bár a kislánynak nem esett komoly baja, rokonai rátámadtak a tanárra és kirángatták a volán mögül. Szögi két gyermeke is az autóban ült, a férfit az ő szemük láttára verték halálra. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás