"Most már itt van a legtöbb barátunk" - Volnerék csatlakoztak Toroczkaiékhoz

Vágvölgyi Bálint 2018-11-07 15:51:00
A Mi Hazánkban Mozgalomban politizál tovább három volt jobbikos képviselő.

Volner János, Apáti István és Fülöp Erik szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott: mindhárman kérték felvételüket a nemrég alakult pártba.

Toroczkai László pártelnök hangsúlyozta, ezzel, Dúró Dórával együtt,  a korábbi egy helyett immáron négyen képviselik a törvényhozásban politikájukat, amelynek lényege, hogy "a nemzet az első, a nemzet érdekeit semmilyen magánérdek oltárán fel nem áldozzuk".

A három egykori jobbikos politikus közül Volner János az eseményen társai nevében is szólva kijelentette:  az igazi Jobbikot keresik, egy olyan professzionálisan működő, nemzeti értékrendet követő, jobboldali pártot szeretnének a jövőben építeni, amely alkalmas lesz arra, hogy Magyarországon egy reális kormányzati alternatívát tudjon a Fidesz rendszerével szemben nyújtani.

Szerinte e lépésük "nem volt előre elrendeltetett", de a Mi Hazánkhoz csatlakozott a Jobbikban korábban aktívan politizáló nemzeti értékrendet vallók többsége is, sok olyannal együtt, aki korábban nem választott pártot magának;

"most már itt van a legtöbb barátunk és szövetségesünk, kipróbált harcostársunk" - fogalmazott.

Hozzátette: az értékrendek és a szervezetépítési-stratégiai elképzelések is összhangban vannak, majd hangsúlyozta, a parlament legszegényebb pártjához csatlakoznak, amelynek oligarchája sincs, és nem is lesz. Kijelentette, hogy, se helyi, se országos szinten nem fognak együttműködni "a bukott balliberális oldal pártjaival".

Önállóan szeretnénk saját utunkat járni - fogalmazott.  Arról is beszélt, hogy szerinte a jelenlegi ellenzéki pártok megélhetési politizálást folytatnak, holott az eredményesség azon múlik, meg tudják-e szólítani a Fidesz szavazóit, reális politikai alternatívát kínálva nekik.

Volner Jánost - 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett - október 5-én zárta ki soraiból a Jobbik-frakció. Emiatti tiltakozásul lépett ki a képviselőcsoportból Apáti István és Fülöp Erik.

Mindannyiuk ellen fegyelmi eljárás indult, amiért nem adták vissza országgyűlési képviselői mandátumukat. A következő másfél hétben mindhárman kiléptek a Jobbikból.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.