Fantasztikus dolog történt a szombathelyi kötélugrókkal - Interjú

VPP 2019-09-16 14:01:00
Bánhegyi Attilával beszélgettünk arról, hogy élték meg, hogy 20 millió tévénéző csodálta Japánban a Szombathelyi Kötélugró Klub profizmusát és városunk szépségeit.

Nagyszerű dolog történt a Szombathelyi Kötélugró Klubbal. Egészen Japánból jöttek el Magyarországig, hogy videót forgathassanak a csapattal, ráadásul nem is akárki. Ayako Imoto egy nem kevesebb, mint húszmilliós nézettségű műsornak a vezetője a Japán TV-ben. Ebben a műsorban népszerűsítették a kötélugró tehetségek csapatukat és városunkat egyaránt. 

Imotóról azt érdemes tudni, hogy ő egy japán komikusnő, tévés celeb, aki 1986-ban született Tottori prefektúrában és annak idején a Watanabe Comedy School, egy kimondottan komédiára irányuló iskolába járt. Ezután a szórakoztatóiparban talált munkát, egy standupos duó, a Tokyo Horumon Musume tagja lett egy szintén standupos celeb, Barbie oldalán. Imoto ezután 2007-ben egy tévéshow-ban, a Sekai no hatemade itteQ-ban tűnt fel. Itt főleg egy olyan riportert alakított, akit exotikus helyszínre küldenek, hogy a vadon élő állatokkal készítsen riportokat. Ekkor kapta meg a ritka vadállatok vadásza becenevet. A tévés szereplései során többnyire matrózblúzban, és vastagon kihúzott szemöldökkel tűnik fel, ahogy a szombathelyi videóban is.

A műsor kapcsán felkerestük Szombathelyi Kötélugró Klub egyik vezetőjét, Bánhegyi Attilát, hogy meséljen nekünk pár érdekességet a nem mindennapi forgatásról.

El tudnád mesélni, pontosan hogy történt a megkeresés? Minek az apropójából készült a műsor, a videó? 


Az egész úgy kezdődött, hogy kaptunk egy e-mailt arról, hogy egy japán stáb szeretne velünk forgatni, de mivel azt hittem hogy ez csak egy spam, amit nem kell komolyan venni, ezért kitöröltem. Aztán nemsokára jött egy hívás, melyben arról érdeklődtek, hogy megkaptuk-e az e-mailt, úgyhogy rájöttünk, hgy ez bizony nem spam volt. Eredetileg amiatt kerestek meg minket, mert látták a Youtube-on a Szombathelyi Kötélugró Klub egyik promóvideóját, amelyet a város hátterével vettünk fel. Mikor ez az Imoto nevű japán tévés sztár felkeresett minket, az volt a terve, hogy ugyanazokat a jeleneteket forgatja velünk újra, amik az említett videón is láthatóak voltak, csak humoros körítéssel, ugyanis neki és a műsorának ilyen a stílusa.


A videón látható, hogy Imoto is veletek együtt akciózik, méghozzá egész ügyesen. Hogy zajlott a felkészülés a felvétel? 


Összehívtuk a csapatot, volt egy edzés a tornatermünkben, ahol Imoto velünk együtt kipróbálgatta ezeket a figurákat. Nagyon kevés időnk volt, mert néhány óra alatt kellett leforgatni a jeleneteket. Ahhoz viszonyítva, hogy egy délután alatt hoztuk össze az egészet, egy nagyon jó kis anyag kerekedett belőle, ráadásul ez egy szuper reklám mind Szombathelynek, mind nekünk is.

Attila Banhegyi

Kötélugró Klub Szombathely has 388 members



Nekem van szerencsém ismerni Imoto műsorát, amelynek valóban hatalmas nézettsége van, ahogy te is írtad, húszmilliós nagyságrendű, úgyhogy ez tényleg elképesztő nagy dolog. 



Igen. Ez az egész stáb úgy működik, hogy van egy Japánban élő holland hölgy és Európában ő segít fordítani japánra, valamint volt egy másik magyar srác, Varga Gergő, aki Budapestről jött és szintén segített a fordításban, csak a magyart angol nyelvre.

Miután megnéztünk Imotótól pár videót, akkor jöttünk rá, hogy ő mekkora sztár a hazájában és mennyire népszerűek a videói. Persze, van egy furcsaa, humoros stílusa ezeknek a műsoroknak, de nagyon nagy dolog ide bekerülni. A gyerekek is érdeklődve szemlélték, hogy ő pl. nem fogott meg semmit, nem kellett csinálnia semmit, mindent megtettek neki, helyette, mindent rögtön megkapott, masszítozták a forgatás alatt, neki csak a jeleneteket kellett megcsinálnia, de amúgy nagyon jó fej volt.

A műsor úgy készült, hogy minden egyes jelenetet előre megbeszéltük, pontosan hogy is fog kinézni a dolog, mit kell csinálni. Erre azért volt szükség, mert Imoto kizárólag csak japán nyelven beszélt, egy angol szó nem hagyta el a száját és hát felénk is így kommunikált.



Erről az Elveszett jelenet című film egyik kultikus részlete jut eszembe, mikor Bill Murray reklámfilmet forgat Japánban és szinte mindenki csak japánul beszél hozzá, amit próbálnak neki lefordítani. :)



Igen, tényleg nagyon vicces volt. Próbáltunk sűrűn bólogatni és mindenre mondtuk, hogy igen, yes. :) Van is egy olyan aranyos rész a videóban, amikor mondja az egyik kötélugró lány japánul, hogy világbajnok és teljesen úgy hangzik, mintha perfekt japános lenne. Összességében nagyon jó élmény volt mindenkinek.

És akkor most nézzük is meg a kész videót. 

Attila Banhegyi

Kötélugró Klub Szombathely has 388 members

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.