Kormányinfó: Magyarországon a Gyurcsány-kormány alatt volt megfigyelés, nem most

Nagy Donát 2021-07-22 10:17:00
Tisztul a kép: Gulyás Gergely szerint ha az Európai Bizottság visszavonja a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást, akkor mi is visszavonjuk a "gyermekvédelmi" népszavazást a nemváltoztatós kérdésekkel.

A csütörtöki kormányinfót a HVG szerint Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot.

Szerinte azért kell népszavazás arról, hogy "engedjük-e az LMBTQ-aktivisták a nemváltoztató műtéteket reklámozni az iskolákban", mert ez alkotmányos kötelessége az államnak, azaz a gyermekvédelmi feladatait el kell látnia. Szerinte az öt kérdés Magyarország nemzetközi pozíciót fogja megerősíteni.

Orbán Viktor: Brüsszel a nemváltó műtéteket akarja reklámozni a gyermekeinknek

Orbán Viktor szerdán délelőtt egy sejtető üzenetet posztolt ki a Facebook-oldalára. A maradék nem-kormányközeli szerkesztőségek meg is próbálták kitalálni, mivel kapcsolatban lesz a nagy bejelentés.

Kijelentette, hogy az Európai Unióval továbbra is a lojális együttműködésre töreszünk, még akkor is, ha az Európai Bizottság mindent megtesz ez ellen. Gulyás reméli, hogy a Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen "féken tudja tartani" a magyarellenes biztosokat.

A kormány eddig is tárgyalt és ma is fog az Európai Bizottsággal a helyreállítási alapról. Tegnap arról döntöttek a kormányülésen, hogy az alaphoz szükséges pénzeszközöket létrehozzák, a pályázatokat ki fogják írni és ki fogják fizetni, hiszen eddig is előrefinanszírozással zajlott az uniós pénzek kifizetése.

Gulyás azt mondta, nem tervezik Magyarország kiléptetését az EU-ból, hiszen az uniós tagság mellett több érv szól, mint ellene. Azt szeretnék elérni, hogy Közép-Európa identitása és értékei is az EU részét képezzék.

Járványügyi kérdésekről is szó esett a kormányülésen, már 23 esetben mutatták ki a delta variánst. Ez utóbbi terjedése gyorsaságban és agresszvitásban is többszöröse a korábbi variánsoknak, ezért arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát. Megerősítette, hogy augusztus 1-től a harmadik oltást is lehet választani.

Fotó: MTI

A tervezett "gyermekvédelmi" népszavazás még a választások előtt lesz megtartva.

A lehallgatási botrányt Gulyás hisztériának nevezte. A kormányülésen szóba sem került a Pegasus-ügy, mert nem tartják fajsúlyos kérdésnek - tette hozzá. A kormány nem vizsgálta meg a politikusok telefonját külön, ez egy állandó feladata a Belügyminisztériumnak.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy a magyar kormány sosem fogja megmondani, hogy valóban alkalmazták-e a Pegasus nevű izraeli kémszoftver.

A miniszter szerint "az, hogy milyen eszközöket használ a magyar állam, nem nyilvános adat", de szerinte nincs is jelentősége. Ha ezeket az információkat kitálalnák,akkor az egésznek nem lenne semmi értelme

Valóban a magyar állam vásárolta meg az izraeli kémprogramot

Az izraeli NSO Group cég körüli oknyomozásban részt vevő Washington Post külön cikkben foglalta össze a Magyarországot érintő megfigyelési botrány részleteit. Az első bekezdésben kifejtik, hogy a kommunista érában még egymást jelentették fel az emberek a titkosszolgálatnak, ezt a módszert pedig most a technológia váltotta olyan szempontból, hogy a Pegasus nevű szoftverrel mintegy 300 magyar telefonszámot hallgatott le illegálisan a magyar kormány.

Gulyás "nem tartja valószínűnek", hogy fideszes képviselők mennének ki a Pride-ra, mert

az érintetti kör nem fedi egymást. 

Később a "gyermekvédelmi" népszavazásra visszatérve a miniszter elismerte, hogy nem tudnak olyan példáról magyarországi iskolákból, hogy a nemváltást népszerűsítették volna. Ennek ellenére már készült a lista, hogy milyen civil szervezetek nem mehetnek majd be az iskolákba.

Európa nagy részén azonban ez a valóság

- mondta 

A koronavírus harmadik oltása után szerinte nem lesz új plasztikkártya kiállítva, majd a QR-kódba fogják az információt beépíteni.

Az időközi választások megtartása a negyedik hullám veszélye miatt nincs napirenden, mert azok éppen őszre esnének, amikor a járvány ismét felfuthat. Azaz úgy tűnik, egyelőre Kőszegen sem lesz ilyen megtartva.

Gulyás megerősítette, hogy a Fidesz nem akarja bevezetni az eurót fizetőeszközként Magyarországon, mert szerintük nagyon megdrágulna minden, és gazdasági hátrányba kerülne az ország.

Egy újságíró megkérdezte, hogy megéri-e 4-5 milliárd forintot elkölteni a népszavazásra, ha egyébként mér minden kérdésre létezik jogszabályi előírás.

Abban a pillanatban, ahogy az Európai Bizottság visszavonja a kötelezettségszegési eljárást, a népszavazás okafogyottá válik

– mondta erre Gulyás.

Arra már nem tért ki, hogy a visszavonás azt jelentené-e, hogy ebben az esetben már nincs is szükség megvédeni a gyermekeket.

Szólj hozzá!

Már most keresnek ellenzéki szavazatszámlálókat a tavaszi választásokhoz

Minden szavazókörben tiszta választást szeretnének az ellenzéki pártok és a civilek.

Mint a filmekben: autóval üldözte, majd azzal árokba lökte haragosát Izsákfánál egy ámokfutó

A hátulról meglökős módszerrel akarta rendezni kettejük nézeteltérését.

Egy keresztes lovag 900 éves kardját találták meg Izraelben

Egy amatőr búvár talált rá régiségekre.

Márki-Zay Péter mégis létrehozna egy hetedik parlamenti frakciót a mozgalmának

Kérdés, hogy ebbe belemegy-e az összefogásban résztvevő hat ellenzéki párt.

Még kitart az enyhe idő

Csak este várható komolyabb felhőzet.

Bayer Zsolt: Ha Pintér Sándor és Kásler Miklós melegek, én is az vagyok

Nem mindennapi logikát láthatunk megcsillanni a képernyőn.

Igen előkelő helyen szerepel a Falco az európai kosárklubok ranglistáján

A szombathelyiek mind a három BL-ellenfelüket megelőzik.

Jövő héten vasúti átjárók lezárására kell számítani Vas megyében

Szombathely-Szőlős megállóhelynél, valamint Körmenden a Mátyás király utcánál a kijelölt kerülő úton lehet közlekedni.

Másfél millió forintért ad tanácsot Dézsinek Győr kertvárosairól a választáson kétszer is elbukó bácsai fideszes

Morvay László már nem csak a Gazdasági Bizottságban való részvételéért kap pénzt a várostól: a kertvárosokat kell felmérnie Dézsi polgármesternek.

Szalmabála-gyújtogatót fogtak a vasi rendőrök

A férfi miatt hatszáz szalmabála égett le Duka közelében múlt héten.

A nyáron 13,1 százalékkal nőtt a beoltottak száma - na, nem nálunk: Ausztriában

„Az oltás megy az emberekhez” :Buszon, hajón, cirkuszban, templomban is oltanak, regisztráció nélkül.

Az ellenzék szerint a bebetonozás a cél, így nem vesznek részt a médiahatóság új elnökének kiválasztásában

Szerintük a lépés egyértelmű célja, hogy még a jelenlegi fideszes kétharmad válassza meg ismét 9 évre az NMHH vezetőjét.

Egy egész család élt a katalizátor-lopásokból Szombathelyen

Az ügyészség szerint itt az ideje bemenni a börtönbe egy kis gondolkodásra.

van még itt cikk a témában:

Gulyás Gergely bocsánatot kért Karácsonytól és Gyurcsánytól

Hirtelen Márki-Zay Péter lett alkalmasabb a „Gyurcsány bábszínházban".

Öt-tíz év múlva lehet bármi a győri kulturális negyedből Gulyás Gergely szerint

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a terv előremutató, grandiózus, a költségeit ugyan még nem tudták felmérni, de fog róla tárgyalni a kormány

Gulyás Gergely: már biztosan megkapják az adóvisszatérítést a gyermeket nevelők

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs olyan forgatókönyv, hogy ne érje el a magyar gazdaság az 5,5 százalékos növekedést.