Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Jászberényt lesimázva jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Falco

Vágvölgyi Bálint
2019. február 15. péntek, 17:13
26 pont lett közte.

Falco KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE 96-70 (31-15, 20-20, 20-13, 25-22)

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, elődöntő
Győr, Audi Aréna, 1200 néző
Papp Péter, Tőzsér Dénes, Söjtőry Tamás (Balogh László)

Falco KC Szombathely : Govens 10/6, Váradi 6/3, Bíró 3/3, Bruinsma 16/6, Reddic 11. Csere: Curry 13/3, Balmazovics 18/15, Perl 13, Tóth 6, Hódi -, Körmendi -.

JP Auto-Jászberényi KSE : Pitts 19/6, Rakics 2, Coleman 26/6, Alekszandrov 4, Pantelics 3. Csere: Czirbus 8, Kerpel-Fronius 5/3, Cseh -, Brbaklics 2.

 

Feszes védekezéssel és szombathelyi kosarakkal kezdődött az első elődöntő - kezdi a meccs tudósítását a BB1, kosaras szakportál. A vasiak 9-0-ra húztak el a mérkőzés elején, Nikola Lazics, Darin Govens második triplája után időt is kért, kevés sikerrel 13-0-ra növelték előnyüket a sárga-feketék. Redick és Bruinsma volt eredményes. Négy percet kellett várni az első berényi kosárra, Coleman dobott be egy tempót. A JKSE azonban a negyed hátralévő részében is alárendelt szerepet töltött be, a szombathelyiek nagyon elkapták a fonalat. Hat játékosuk is betalált, míg a Jászberényt Coleman és Pitts próbálta meccsben tartani. Nagyon kevés sikerrel. 31-15.

 

A második negyedet dekoncentráltan kezdte a Falco. Curry eladott egy labdát, és technikait is kapott, Perl Zoltán vonalra lépett egy támadásnál. A Jászberény ennek ellenére nem tudott közelebb férkőzni. Állandósult a 15 pont körüli különbség. Úgy tűnt, a Jászberény a Körmend ellen minden puskaporát ellőtte, mindössze 31%-al dobtak. A 26. percben  Lazics ismét időt kért, mert Balmazovics triplája után már 20 pont volt a Falco előnye. A szombathelyiek valamennyi pályára lépő kosarasa, kilencen voltak, dobott már pontot addigra. A negyed végén ismét kisebb hullámvölgybe került a Falco, de ez csak az eredmény minimális kozmetikázására volt elég a másik oldalon. 51-35.

 

A második félidő első kosarára három percet kellett várni. Govens volt eredményes. Ment a “lökdösődés” a pályán rendesen, ekkor mát mindkét csapatnak négy-négy csapathibája volt. A Falco kontrollálta a játékot, annyit játszottak, amennyi a magabiztos előny megtartásához kellett. A 26. percben, 22 pontos vasi vezetésnél, ismét időt kért Nikola Lazics. Öt pontos jászberényi “roham után” ismét szombathelyi pontok jöttek, Curry büntetőzött jól, Bruinsma dobott biztos ziccert, Curry tripla. Úgy tűnt a JKSE már a bronzmérkőzésre tartalékol.  71-48.

 

Az utolsó negyedet gálameccsé, zsákolóversenyé tette a két csapat. Alig védekeztek a csapatok. Némi izgalmat csak az hozott, amikor a szombathelyi és a szolnoki tábor egymást szidta. Inkább nem idézzük, de semmi új. 96-60.

 

A Falco remekül összpontosítva, teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset, és jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás