A szombathelyi városházáról vitte el a zászlókat a Fidesz, a polgármester-jelöltjének bemutatásához

Farkas Bazsi 2019-07-23 20:45:00
A zászlók a város tulajdona, a pártnak semmi köze nincs hozzá, mégis gond nélkül használták fel a saját rendezvényükön.

Kósa Lajos, országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar, jelenlegi polgármester társaságában áll Balázsy Péter megyei jegyző, akit a Fidesz a 2019-es önkormányzati választásokon polgármesterjelöltnek indt. A fotón - amit Balázsy saját Facebook-oldalán tett közzé - háttérben két zászló is látszik. A magyar jól látható, a másik aminek csak a sarka kivehető a képen Szombathely városi lobogója.


A zászlókat a Fidesz a szombathelyi városházáról hozta ki. A bejelentéssel egy időben jártunk a városháza sajtó termében, akkor fotóztuk ezt a képet. 

A kép bal oldalán 3, a jobb oldalán 5 zászló látszik. Balról pont egy magyar és egy városi lobogó hiányzik. Ezek azok a zászlók, amik a jegyző jelölti bemutatásához “asszisztáltak”. 


Csakhogy, a városháza minden ingósága, beleértve ide a zászlókat is, az önkormányzat tulajdona. Azt külsős párt, egyesület, gazdasági társaság vagy bármilyen más szervezet csak és kizárólag az önkormányzat beleegyezésével, annak bérleti díjat fizetve viheti el. 

Azonban úgy értesültünk, hogy ebben az esetben a Fidesz sem engedéllyel sem nem rendelkezett, sem pedig bérleti díjat nem fizetett. Egyébként egy párt azt sem teheti meg, hogy a városháza bármelyik termében olyan sajtótájékoztatót tartson, ami nem az önkormányzat, vagy a frakció munkájához tartozik. Az Éljen Szombathely is bérleti díjat fizetett akkor, amikor a városháza házasságkötő termében bemutatta jelöltjeit. 

Na de vissza a zászlókhoz. 

A Fidesz képviselőjelöltjei között van a polgármesteri kabinetiroda vezetője Polgár Lívia. Neki ugye a munkája miatt van mindennapos bejárása a városházára. Így könnyen elfordulhatott az, hogy a Fidesz az ő segítségével vette kölcsön a közvagyont és használta fel saját kampány eseményén. Ez azért is aggályos, mert ezen a gondolatmeneten haladva a Fidesz gond nélkül használhatja a városháza mindenféle infrastruktúráját, ami aztán nekik még csak pénzbe sem kerül, kifizetik azt majd az adófizetők.

A szombathelyi városházán a jegyzővel készült fotó másnapján Koczka Tibor (Fidesz - KDNP) alpolgármester tartott sajtótájékoztatót. A tájékoztató után benéztünk a sajtó terembe. Az előző délután hiányzó két zászló ismét a helyén volt. 

Már a jövő évi hollywoodi színészcéh díjainak átadását is két hónappal eltolták

Valószínűleg a jelenleg tetszhalott állapotban lévő mozik miatt csúszik a díjátadó.

Bottas nyerte a nyári idénynyitót az osztrákoknál

A pole pozícióból rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte vasárnap a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, amely a koronavírus-járvány miatt csaknem négy hónapos csúszással kezdődő idény első futama volt.

A Barcelona illetékese szerint Messi nem megy sehova

Messi szerződése jövőre jár le, beindultak a találgatások.

Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon

Az oktató, egy 55 éves férfi és a tanuló, egy 33 éves nő súlyosan megsérült. 

Megállítottak két férfit a rendőrök Győrben, majd kirepült az ablakon egy üvegfiola

Kristályos szerkezetű kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök a fiolában.

Bükön és Kőszegen is ittas sofőrt fogtak a rendőrök

Mindkettejük ellen büntetőeljárás indult.

Átlépte a koronavírus-fertőzöttek száma a 11 milliót világszerte

Több mint fél millió áldozatot szedett a járvány.

Extrém erős lesz az UV-sugárzás vasárnap

Napközben, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást.

LMP: Örökre be kell tiltani a glifozát gyomirtót

Az LMP országgyűlési javaslatban kezdeményezi, hogy a gyomirtószert tiltsák be, amint lejár 2022 végéig szóló engedélye.

Koronavírus: két új fertőzött, egy új áldozat Magyarországon

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az autós biztosítója fogja kifizetni a szombathelyi Liget utcában összetört hídkorlátot

A sofőr bejelentette a károkozást az önkormányzatnál, de még nem tudni, mennyibe fog fájni az új korlát.

Tévhit, hogy egy kutyaév hét emberivel egyenlő

Különböző korú labradorokat vizsgáltak a tudósok.

Pars Krisztián az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően már fájdalommentesen tud edzeni az atléta.

van még itt cikk a témában:

Kézzel készített oklevelekkel köszönték meg a szombathelyi háziorvosok a városvezetés járvány idején nyújtott segítségét

A városháza mindig azonnal intézkedett, a doktorok nem tudtak lehetetlent kérni – méltatta Neményéket Haklits Györgyi címzetes főorvos.

Mit tanulhat Budapest a vidéki városoktól? – Karácsony Gergely és Ungár Péter beszélgetése

Mit tanulhat Budapest Szombathelytől vagy Győrtől? Milyen kihívásokkal néz szembe a zöldpolitika a következő években? Ungár Péter és Karácsony Gergely beszélgettek az Ökopolisz Alapítvány nyári akadémiáján a Törésvonal Intézet szervezésében.