Hatalmas lehetőség lenne a magyar cégeknek, ha részt tudnának venni Ukrajna helyreállításában, csak hát a politika közbeszól

Nagy Donát 2022-07-07 08:18:29
A napokban tartották meg az Ukrajna Helyreállítási Konferenciát, ahol a Kelet-európai országot eddig is segítő nemzetek felosztották, ki miben tud majd segíteni. Magyarország "természetesen" távol maradt.

Kétnapos találkozót tartottak a Nyugat országai a svájci Lugano városában Ukrajna Helyreállítási Konferencia (URC 2022) címmel, 2022. július 4-5-én. Az esemény fontosságára a Csehszlovák Kém nevű, az ukrán-orosz háborút napról-napra követő blog hívta fel a figyelmet.

Az URC2022 során ugyanis bejelentették egy Ukrajna Felújítási Platform létrehozását.

Ebben azok az országok szerepelnek, akik eddig is segítették Ukrajna katonai ellenállását. 

Felújítás ajánlat - ukrán régió/meghívott ország: Rivne régió - Írország; Chernihiv régió - Németország; Sumy régió - Kanada; Harkiv régió - Törökország, USA; Luhanszk régió - Csehország, Finnország, Svédország; Donyeck régió - Lengyelország, Olaszország; Zaporizzsja régió - Ausztria; Herszon régió - Hollandia, Svédország; Odessza régió - Svájc; Odessza város - Franciaország

Fotó: Csehszlovák Kém Facebook-oldala

Az egyes felújítási ajánlatokat a térképre elhelyezve jól látszik, hogy melyik ország vállalkozói és cégei melyik ukrán régió újjáépítésében vehet majd részt. A másik téképen pedig azt az ukrán kormány által összeállított digitális térkép látható, amelyen régiókra lebontva mutatja be az orosz katonai agresszió által okozott károkat.

Ez alapján tudható, hogy a közvetlen infrastrukturális veszteségek több mint 100 milliárd dollárt tesznek ki, Ukrajna teljes körű helyreállítási tervét pedig 750 milliárd dollárra becsülik

– írja a blog a mellékelt ábrák magyarázataként.

Az ukrán kormány által összeállított digitális térkép, amelyen régiókra lebontva mutatja be az orosz katonai agresszió által okozott károkat. A közvetlen infrastrukturális veszteségek több mint 100 milliárd dollárt tesznek ki, Ukrajna teljes körű helyreállítási tervét pedig 750 milliárd dollárra becsülik.

Fotó: Csehszlovák Kém Facebook-oldala

A bejegyzés szerint az URC2022 párbeszéd alkalmából Ukrajna újra az agresszor elleni szankciós politika folytatására szólította fel a Nyugatot. Az ukránok arra is számítanak a Nyugat részéről, hogy a szükséges Oroszországgal szembeni üzletpolitika megváltoztatása mellett azok megkezdik Oroszország vagyontárgyainak elkobzását és behajtását Ukrajna helyreállítása érdekében.

Magyarország ugyanakkor nem vett részt a konferencián annak ellenére sem, hogy egy szomszédos országban nyílik hamarosan rengeteg lehetőség a beruházásokhoz.

Mekkora siker és lehetőség lenne most a magyar cégek számára, ha az ország politikai elitje felnőtt, érett és racionális háborús politikát folytatott volna, szövetségben nyugati barátaival, amely politikának most lehetne learatni első gyümölcseit. Nemcsak Ukrajnával tettük volna rendbe a szomszédi kapcsolatainkat, de kölcsönös előnyökkel járó gazdasági együttműködéseket is el lehetne indítani

– zárja a posztot a blog szerzője.

Szólj hozzá!

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Fideszes képviselő: Át kell gondolni, hogy ifj. Knézy alkalmas-e a GyőrPlusz vezetésére

Letörölték a fideszes képviselő jótékonysági akciójának minden nyomát az önkormányzati médiából, Hajtó Péter kiakadt.

Dézsi a diáktudósítóknak: Egy jó újságírónak mit kell csinálni? Kérdezni!

Diákújságírókat oktatott a polgármester, aki másfél éve menekül el rendszeresen teljesen egyszerű újságírói kérdések elől.

Kanye West bejelentette, hogy indul a következő amerikai elnökválasztáson

West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

Piros Porschét és győrsági ingatlanokat is foglaltak le Völner Pál fiától

83 millió forint kenőpénz átvételével vádolják a volt fideszes államtitkárt, most kiderült, mit foglaltak le a családjától.

Megérkezett a Sugarloaf és Lotfi Begi első közös dala

Szinte kötelező gyakorlat volt Kodály országában egy szó-la-ti-dó című dalt megalkotni.

Keresztes László Lóránt nem támogatta Lantos Csaba kinevezését

Az LMP-s képviselő szerint nem a miniszterjelölt lesz az, akin keresztül a kormány kivezetheti az országot az energiaválságból.

Ismét elromlott a kisbácsai iskola kazánja, folyamatban a javítás

16 fokban tanulnak az alsósok, azt kérték a szülőktől, hogy ne szóljanak újságíróknak.

Nincs fűtés a szombathelyi MMIK-ban

A Mesebolt Bábszínház termében elektromos panelekkel garantálják a meleget.

A Bizottság 3000 milliárd forintnyi EU-s forrás felfüggesztését fogja javasolni

Magyarország korrupcióellenes intézkedései nem elegendőek, nem elégedett a Bizottság

Schmuck Erzsébet: A klímacsúcs egy elvesztegetett esemény volt

Az elmúlt egy évben a magyar kormány sem tett semmit a klímaváltozás ellen - véli a politikus.