Zelenszkij Mariupolban rendezné meg az Eurovíziós Dalfesztivált

Fehér Buda 2022-05-15 16:01:00
Jövőre harmadjára rendezheti meg a versenyt Ukrajna.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap a Facebookon üdvözölte, hogy országa képviselője nyerte meg előző nap az Eurovíziós dalfesztivált, és kijelentette: Kijev mindent megtesz azért, hogy a következő dalverseny résztvevőit és vendégeit az "ukrán ellenőrzés alatti"  Mariupolban fogadhassák, írja az MTI. A Donyeck megyei város jelenleg orosz ellenőrzés alatt van. A kulcsfontosságú Azovi-tengerparti kikötővárosban lévő Azovsztal acélgyár területét tartják még ellenőrzésük alatt az ukrán katonák, de az orosz erők körbezárták és folyamatosan, hetek óta próbálják bevenni a területet.

Az idén az észak-olaszországi Torinóban megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét az ukrán Kalush Orchestra együttes nyerte Stefanija című dalával, így jövőre ismét - immár harmadjára - Ukrajna rendezheti meg a versenyt. "Bátorságunk lenyűgözi a világot, zenénk meghódítja Európát. Jövőre Ukrajna ad otthont az Eurovíziónak. Története során harmadszor, és azt hiszem, nem ez lesz az utolsó alkalom. Mindent megteszünk azért, hogy egyszer az Eurovízió résztvevőit és vendégeit az ukrán Mariupol lássa vendégül. A szabad, békés, újjáépített (Mariupol)" - hangoztatta Zelenszkij a Facebook-bejegyzésében. Hozzáfűzte, hogy gratulál az együttesnek a győzelemhez és kifejezte meggyőződését, hogy Ukrajna "hamarosan a harcmezőkön is győzelmet arat az ellenség fölött".

Ukrán híradások kiemelték, hogy a Kalush Orchestra dalának előadása végén az együttes vezetője, Oleh Pszjuk a színpadon felszólította Európát, "segítsen megmenteni Mariupolt és az Azovsztalt".    

Szólj hozzá!

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.