Megvásárolja a Sárvár Aréna mögötti területet a város önkormányzata

Fehér Buda 2022-01-14 10:15:00
Szabadidőparkot hoznak majd létre a 4,6 hektáros területen. Több pályázatról is döntött a képviselő-testület.

Rendkívüli képviselőtestületi-ülést tartottak csütörtökön Sárváron. Kondora István (Fidesz-KDNP) azért hívta össze a képviselőket, mivel pénteken több pályázat leadási határideje is lejárt, így ezek beadásáról kellett döntenie a testületnek. 

Még a napirend elfogadása előtt Kondora bejelentette, hogy Szabó Lajos (MSZP) és Eiveck Péter (Jobbik) az ülés előtt arról tájékoztatta őt, hogy a jövőben függetlenként vesznek részt a testület munkájában, a döntésükről itt írtunk korábban:

A sárvári független, ellenzéki képviselők továbbra is a Mindenki Sárvárért Mozgalom színeiben folytatja a munkáját az önkormányzatban

2019-ben, az önkormányzati választások alkalmával létre jött Sárváron az ellenzéki összefogás. Akkor az ellenzéki képviselők a Mindenki Sárvárért Mozgalom közös listájával vágtak neki a választásoknak, a jelölő szervezet viszont a Híd a Jövőnkért Egyesület volt, ez az egyesület végezte az adminisztratív tevékenységeket.

Ezután a képviselők több pályázatról is döntöttek, megszavazták például azt, amit ha elnyer a város, akkor közel 700 millió forint érkezhet Sárvárra két óvoda felújítására. Ezek a Bocskai úti és a Szatmár utcai óvodák, a Bocskai útira 330 millió forint érkezne, míg a Szatmár utcaira 350 millió. Ebből az összegből teljesen kipofoznák a két épületet, de a Bocskai úti oviban megnövelnék több csoportszoba területét is, mivel a polgármester azzal számol, hogy hamarosan szükség lehet a nagyobb csoportokra. 

Kondora még hozzátette, hogy ha összejön ez a pályázat, akkor az elmúlt 15 évben Sárváron megújulhatott az oktatási és közintézmények 100 százaléka. 

Döntöttek a képviselők az élhető Sárvár program több tételéről is. Első körben a képviselők arról döntöttek, hogy

a város megvásárolja a Sárvár Aréna mögötti területet,

ahol folytatni fogják a feltáró utat, valamint egy szabadidőparkot is létre hoznak. A projektre 605 millió forintot már át is utalt a kormány az önkormányzat számára, így hamarosan megvásárolhatja a város a 4,6 hektáros telekrészt. A polgármester elmondta, hogy már 28 éve próbálta megvásárolni a város ezt a területet, most nyílt rá lehetősége. A jövőben aztán több fejlesztést is terveznek a telken, ha ezek befejeződnek, akkor az Aréna, a szabadidőpark, a volt városi szemétlerakó, a 13 város utca és a Vadkert körút egy olyan szerves egységet hoz majd létre, ami Kondora szerint már nem öt, hanem hat csillagos lesz. 

A képviselők megszavazták a fenntartható sárvári közlekedésről szóló pályázatok benyújtását is, ennek értelmében 

kerékpár- és gyalogosút épület a Hegyközségben,

a Sótonyi úttól egészen az új temetőig. Erre a beruházásra konzorcium keretében pályázik a város.

Ugyancsak a fenntartható közlekedést próbálja meg feljavítani az a pályázat, amely segítségével kerékpárút épülhet a sárvári ipari park és Csénye-Újmajor között. A polgármester szerint évtizedes balesetveszélyes probléma oldódik majd meg ezzel a beruházással, mivel az ipari park rengeteg gyalogos és kerékpáros forgalmat generál, az így érkező dolgozóknak most biztonságosabb lesz az útjuk. 

Sárvár 2022 01 13-Képviselő testületi ülés

(null)

Pályázik még a város arra is, hogy a kertvárosi csapadékvíz-elvezetés is megoldódjon. Kondora elmondta, hogy egy újabb beruházás keretében a Zuhogó utca végén, az újmajori ároknál egy átemelőt szeretne kiépítteteni a város, amely a teljes terület csapadékvízét a Gyöngyös patakba vezetni. Ha ez a beruházás lezárul, akkor az egész nyugati városrész csapadékelvezetése megoldódik majd. 

De épülhet parkoló a Nádasdy általános iskola mellé, és a Dózsa György utcában is, a volt kispiac területe mellé. A Gárdonyi általános iskolánál és a Rákóczi és az Alkotmány utcák találkozásánál okoszebrát telepítene a város, és fejlesztenék a Dévai Bíró Mátyás utca játszóterét is. 

 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.