Be kell zárnia az éttermeknek is!

Farkas Bazsi 2021-03-05 07:42:00
Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban pontosította a tegnap bejelentetteket. A virágboltok 8-án még nyitva lehetnek.

Ma reggel a szokásos rádióinterjúját adta Orbán Viktor miniszterelnök. Orbán itt osztott meg további részleteket arról, amit tegnap Gulyás Gergely miniszter elmondott.

Hivatalos: bezár Magyarország!

A mai kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy március 8-tól a következő szigorítások lépnek életbe Magyarországon: Bezárják az óvodákat és az általános iskolákat, egészen április 7-ig. Bezárnak minden olyan boltot, ami nem élelmiszer bolt, drogéria, patika vagy gyógyszertár. Minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magán egészségügyi szolgáltatást.

Szükség is van erre, mivel a tegnapi bejelentéseknek nyomán még mindig nem jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben. 

Nem volt más választás, mint zárni, hiszen ha nem zárunk, akkor abból tragédia lesz - mondta a kormányfő. Aki azt is hozzátette, hogy ezzel az intézkedéssel annak próbálnak megágyazni, hogy húsvétkor kinyithassanak. Ehhez kapcsolódva Orbán elmondta, hogy március 15-ig nyitva marad a Nemzeti Konzultáció, így folyamatosan egyeztetnek a nyitás lehetőségeiről az állampolgárokkal. 

Orbán többek között azt mondta, hogy március 8. és 22. között az éttermeknek is be kell majd zárniuk. De zárva lesznek a kaszinók, szállodák és műszaki cikkeket áruló üzletek is. 

A tavaszi kerti munkákhoz szükséges eszközöket áruló boltoknak azonban nem kell bezárniuk két hétre. 

A miniszterelnök kitért arra is, hogy március 8-án a virágboltok még nyitva tarthatnak, aztán nekik is be kell majd zárni.

Egyelőre úgy néz ki, a bölcsődék is nyitva maradnak. A területet azonban folyamatosan figyelik a szakemberek.

Orbán hangsúlyozta, hogy a harmadik hullám dübörög éppen. A második hullám erősebb volt, mint az első. A harmadik pedig erősebb, mint a második. Most az a cég, hogy letörjék a harmadik hullám görbéjét.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az utazási korlátozást ki fogják terjeszetni az egzotikus országokra, hogy onnan ne hurcolják be a vírus mutánsokat. 

Jelenleg 8767-en vannak kórházban, de becslések szerint ez a szám felmehet egészen 20 ezerig. Orbán azt is kilátásba helyezte, hogy ha az állami egészségügyi dolgozók nem bírják majd ezt a számot, akkor behívják a magán egészségügyben dolgozókat is. 

Hogy pontosan mi lesz a 14 napos zárás után, egyelőre még pontosan a szakemberek sem tudják, de Orbán hangsúlyozta, hogy ez a vírus elleni háború célegyenese. 

Az interjúban a kormányfő még megemlítette, hogy a magyarországi baloldalt Brüsszelből irányítják. 

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.