Be kell zárnia az éttermeknek is!

Farkas Bazsi 2021-03-05 07:42:00
Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban pontosította a tegnap bejelentetteket. A virágboltok 8-án még nyitva lehetnek.

Ma reggel a szokásos rádióinterjúját adta Orbán Viktor miniszterelnök. Orbán itt osztott meg további részleteket arról, amit tegnap Gulyás Gergely miniszter elmondott.

Hivatalos: bezár Magyarország!

A mai kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy március 8-tól a következő szigorítások lépnek életbe Magyarországon: Bezárják az óvodákat és az általános iskolákat, egészen április 7-ig. Bezárnak minden olyan boltot, ami nem élelmiszer bolt, drogéria, patika vagy gyógyszertár. Minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magán egészségügyi szolgáltatást.

Szükség is van erre, mivel a tegnapi bejelentéseknek nyomán még mindig nem jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben. 

Nem volt más választás, mint zárni, hiszen ha nem zárunk, akkor abból tragédia lesz - mondta a kormányfő. Aki azt is hozzátette, hogy ezzel az intézkedéssel annak próbálnak megágyazni, hogy húsvétkor kinyithassanak. Ehhez kapcsolódva Orbán elmondta, hogy március 15-ig nyitva marad a Nemzeti Konzultáció, így folyamatosan egyeztetnek a nyitás lehetőségeiről az állampolgárokkal. 

Orbán többek között azt mondta, hogy március 8. és 22. között az éttermeknek is be kell majd zárniuk. De zárva lesznek a kaszinók, szállodák és műszaki cikkeket áruló üzletek is. 

A tavaszi kerti munkákhoz szükséges eszközöket áruló boltoknak azonban nem kell bezárniuk két hétre. 

A miniszterelnök kitért arra is, hogy március 8-án a virágboltok még nyitva tarthatnak, aztán nekik is be kell majd zárni.

Egyelőre úgy néz ki, a bölcsődék is nyitva maradnak. A területet azonban folyamatosan figyelik a szakemberek.

Orbán hangsúlyozta, hogy a harmadik hullám dübörög éppen. A második hullám erősebb volt, mint az első. A harmadik pedig erősebb, mint a második. Most az a cég, hogy letörjék a harmadik hullám görbéjét.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az utazási korlátozást ki fogják terjeszetni az egzotikus országokra, hogy onnan ne hurcolják be a vírus mutánsokat. 

Jelenleg 8767-en vannak kórházban, de becslések szerint ez a szám felmehet egészen 20 ezerig. Orbán azt is kilátásba helyezte, hogy ha az állami egészségügyi dolgozók nem bírják majd ezt a számot, akkor behívják a magán egészségügyben dolgozókat is. 

Hogy pontosan mi lesz a 14 napos zárás után, egyelőre még pontosan a szakemberek sem tudják, de Orbán hangsúlyozta, hogy ez a vírus elleni háború célegyenese. 

Az interjúban a kormányfő még megemlítette, hogy a magyarországi baloldalt Brüsszelből irányítják. 

Szólj hozzá!

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

Online tartalmakkal köszönti a Föld Napját a szombathelyi AGORA

Facebook-oldalára csalogat közleményében a kulturális központ

Ma ingyen utazhatnak az autósok a fővárosban a BKK járatain

A lehetőséget azok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzéskor Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel.

Nem kamu: összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc!

Az elmúlt hetekben, hónapokban sok pletyka keringett arról, hogy együtt vannak.

53 emberrel a fedélzetén eltűnt egy tengeralattjáró Indonézia partjainál

Helyi idő szerint hajnalban szakadt meg a kapcsolat a legénységgel.

van még itt cikk a témában: