A pedagógusok nyílt levélben arra kérik Orbán Viktort, hogy rendelje el a digitális munkavégzést minden intézményben.

Fehér Buda 2021-02-26 09:02:00
A Pedagógusok Demokratikus Szervezete szerint komoly veszélyhelyzet alakult ki az általános iskolákban, óvodákban

A Pedagógusok Demokratikus Szervezete nemrég nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, a szervezet szerint ugyanis komoly veszélyhezet alakult ki a köznevelési intézményekben. A PDSZ arról számol be, hogy a járvány súlyosbodásával egyre több pedagógus betegszik meg vagy kerül kórházba, a koronavírus különböző mutációinak megjelenésével pedig már nem csak ők vannak veszélyben, hanem a rájuk bízott gyermekek is. A szervezet a levélben ezért arra kéri a miniszterelnököt, hogy minden intézményben rendelje el a digitális oktatást. A teljes levelet a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Kérjük, ebben a történelmi helyzetben tegye most félre politikai megfontolásait: komoly veszélyhelyzet alakult ki az általános iskolákban, óvodákban, pedagógiai szakszolgálatokban, kollégiumokban, és egyes szakképző intézményekben, ahogy az azokat támogató intézményekben is!  

Kérjük, higgadtan fontolja meg az alábbiakat!

Ön fogalmazott így: “a helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk”.

Ma már intézményeink nagy része érintett valamilyen formában járványügyi intézkedésben. Egyre több intézményben kell részlegesen vagy teljesen zárást elrendelni. Egyre több kollégánk betegszik meg, kerül kórházba. Az új variánsokról érkező információk szerint nem csak a dolgozók egészsége van fokozottan veszélyben, hanem a ránk bízott fiatalok és hozzátartozóik biztonságával kapcsolatban sem érkeznek megnyugtató hírek. 

Az elöregedett pedagógustársadalom átlagéletkora 54 év, közöttük sok a krónikus beteg. Az oktatási intézmények munkavállalói nincsenek kiemelt helyen az oltási programban – éppen ezért beoltásuk nem is történt meg.  Még a bentlakásos intézményekben, gyermekotthonokban dolgozó kollégáinkat sem oltották be. Úgy érkezett a harmadik hullám, hogy egyre többen betegek, gyerekek és munkatársak is, közben – a középiskolákon kívül – nyitva vannak a közoktatási intézmények. 

Kérjük, honfitársaink védelme érdekében rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén! 

Ez nem csak a járvány visszahúzódásához járulhat hozzá: ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására; és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitjuk az intézményeket, akkor nem csak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba. 

Kérjük, nyújtsanak végre támogatást a gyermekükkel otthon maradó szülőknek, és a munkáltatóknak az álláshelyek és jövedelmek védelme érdekében! Erre az EU biztosított forrást. Vegye figyelembe, hogy a random iskolabezárások nehezebb helyzetbe hozzák a szülőket, mintha szervezetten áll át az intézmény a digitális munkarendre, mert ekkor a család felkészülhet arra, hogy a szülők is megszervezhessék a család életét és a gyermek felügyeletét.

Miniszterelnök Úr!

Most legyen határozott, és hozza meg ezt a népszerűtlen döntést! Ezek történelmi idők – és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!

A PDSZ Országos Választmánya

Budapest 2021. február 25.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.