A győri DK nem támogatja a 2021-es városi költségvetést

Papp László Tamás 2021-02-25 16:40:04
Erről a párt helyi elnöke, Glázer Tímea önkormányzati képviselő posztolt.

Nem tudom támogatni Győr város 2021-es költségvetését! Orbán Viktor pánikkormánya tönkre akarja tenni a demokrata többségű önkormányzatokat. Folyamatos elvonásokkal próbálják lehetetlenné tenni városunk költségvetését is. A szolidaritási hozzájárulás, az iparűzési adó és a gépjárműadó elvonása nem csak gyengébb helyzetbe hozza a várost hanem a napi működést is veszélyezteti – fogalmaz Facebook-posztjában a Demokratikus Koalíció képviselője.

Így nagyon sok beruházás, fejlesztés és felújítás maradhat el. Nem jut pénz egészségügyre, óvodák fejlesztésére, utak karbantartására. Gyalázatos, hogy Orbán Viktor, aki az országot már eladósította, rekordra növelte a hiányt, most a győri embereket bünteti. Orbánt az sem érdekli, hogy az elvonásokkal nem csak a demokrata szavazókat, hanem a fideszes polgárokat is sújtja. Ezen nem segít, és az egész működést veszélyezteti, hogy annak vagyunk kitéve: a miniszterelnök dob-e alamizsnát az elvett pénzek legalább részleges pótlására – fejti ki Glázer Tímea.


A Demokratikus Koalíció képviselőjeként véleményem szerint a városnak Győrnek léteznie kell az orbáni diktatúra idején is. Ezért felszólítom az önkormányzat fideszes képviselőit, hogy valljanak színt, hogy egyetértenek-e azzal, hogy elveszik a városnak járó pénzeket, és a főnökük szeszélyeinek van kitéve minden győri polgár. A DK szerint szégyen, hogy Dézsi Csaba fideszes polgármesternek előbbre való a párthűsége az országot kifosztó Orbán Viktorhoz, mint a győri emberek képviselete – teszi hozzá a DK-s politikus.


Ilyen körülmények között nem támogatom az Orbán-kormány miatt csonka és bizonytalan költségvetést. Nem vállalok bűnrészességet Győr kifosztásában és abban, hogy majd a miniszterelnök kénye-kedve dönti el, hogy működik-e az orvosi rendelő, az iskola, lehet-e kátyúzni az utakat. Városunkban jelen pillanatban a káoszos helyzet mellett a polgármester egyszemélyben dönt a életünk felett. Az elmúlt hónapokban nem voltak közgyűlések, bizottsági ülések és Győr város képviselőjeként semmilyen döntésről nem kaptam személyes tájékoztatást és a véleményemet sem kérte ki a polgármester úr döntései elött, kivétel a 2021 évi költségvetés – hangsúlyozza Glázer Tímea. 

Két javaslatot adtam be 2020 novemberében. Az egyik a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos a másik az idősek tüdőgyulladás elleni ingyenes védőoltásával kapcsolatos (akkor még nem volt Covid ellenes vakcina) Ebből csak az egyikre kaptam válasz alpolgármester asszonytól 2 hónap múlva. Továbbiakban 2021 február 1-én adtam be javaslatomat Győr azonnali gazdasági mentőcsomagot hozzon létre a helyi vendéglátóipar számára címmel.

Ezeket a javaslataimat az ez évi költségvetésben nem találtam, így a véleményezésemben azt nehezményeztem. A 2021 évi költségvetési véleményemre választ kaptam, amelyeket közzé teszek.
Legkésöbb 2022-ben az egész országban véget kell vetni a Fidesz és a pánikkormány ámokfutásának. A Demokratikus Koalíció városunkban is az együttműködést támogatja. Közösen le fogjuk győzni a diktatúrát – zárja bejegyzését.

Szólj hozzá!

Egy meseszámot is kihúztak a mai ötös lottó sorsoláson

Mesébe illő nyereményekhez ez a minimum.

Kisebb tűz keletkezett egy családi ház konyhájában Szombathelyen

A Tarcsa utcában volt dolguk a helyi tűzoltóknak.

A Szülői Hang szerint nincs garancia arra, hogy az általános iskolák és az óvodák április 19-i nyitása biztonságos

A szülőknek a jogszabály alapján lehetőségük van arra, hogy a gyermekeiket otthon tartsák, ha pedig már nem tudnak további mulasztást igazolni, akkor kérhetik az intézmény igazgatójától, hogy igazolja a hiányzást.

A legősibb ismert európai térképet találhatták meg Franciaországban

Egy hatalmas kőlapon tűntek fel az ismerős vonalak.

Teljesen szétdöntött egy boltot egy varánusz Thaiföldön

A 180 centis hüllő Bangkok közelében hozta rá a frászt a vásárlókra, valószínűleg élelmet keresett a boltban.

Két konténernyi szemetet szedtek össze önkéntesek a győri Iparcsatornánál

30 vettek részt a munkában, folytatják az akciósorozatot.

Egy kanadai étterem tulaja elzavarta a nyitva tartása miatt betévedő ellenőröket, a vendégek tapsolva ujjongtak

A tulaj szerint nem az extraprofit miatt nyitottak ki, hanem mert ideje változtatni a dolgokon.

Lesznek szóbeli vizsgák az érettségin néhány esetben

A legtöbb diáknak nem kell a szóbeli miatt stresszelni, de akad sok kivétel is.

Nyalókás koronavírusteszttel próbálkoznak Ausztria egy részén

Az óvodák eddig nagyrészt tesztmentes zónák voltak, ezen változtatnának az új módszerrel.

Makacsul ragaszkodott az italozáshoz a szombathelyi sofőr

Ittas vezetés miatt koccant, ezért a rendőrök elvették a sofőr jogsiját. Őt viszont nem olyan fából faragták, hogy ettől meghatódjon.

Áprilisi időnk lesz

A kabátokat otthon lehet hagyni.

A DEAC lesz a Falco ellenfele a Magyar Kupa döntőjében

A debreceniek nagyon megverték a Körmendet.

Gyurcsány: Nem lesz itt nagy baj, de lehetett volna

Megköszönte a jókívánságokat a DK elnöke.

van még itt cikk a témában: