Húsz méter magas lett volna a „Zanati kolosszus" Szombathelyen

ugytudjuk.hu 2021-02-23 10:00:43
Minden nagyobb város „büszkélkedhet" elfuserált fejlesztési tervekkel, jól hangzó, ám megvalósíthatatlan ötletekkel. Ez alól városunk sem kivétel.

A rendszerváltás után ugyancsak meglódult az új, választott városvezetések fantáziája. Ennek azért volt némi alapja, hiszen az Alpok-Adria együttműködés, vagy később a Pannon térség felzárkóztatása uniós források révén - konkrétumokra épült. Sőt, egy időben arról szólt a sajtó (a 90-es években több helyi rádió és nyomtatott újság működött Vas megyében), hogy Szombathely akár európai regionális szerepkört kaphat. 

Erről az első, tapogatózó tárgyalásokat Wagner András, majd az őt követő dr. Szabó Gábor polgármester folytatta le. Lényegében ennek nyomán indult el a 89-es főút tervezése, majd megépítése az osztrák határig. Ekkoriban merült fel több olyan ötlet, amely részben a turizmus fellendítését, másrészt a városi vonzerő növelését célozta.

Busz, vagy villamos? Szombathelynek a busz maradt

Az első fecskék egyike egy körvillamos pálya kiépítése volt a szombathelyi lakótelepek között.

Az ötletet az Éhen Gyula Kör dobta be, de több helyi politikus is ráharapott. A villamos szó amúgy is jól csengett és a terv sem volt minden alap nélküli. Ugyanis pályázni ehetett olyan nyugati (ekkor még nem voltunk az unió tagja) forrásokra, amely a buszközlekedés kiváltását célozta. A Zöld program révén gyakorlatilag helyiérdekű vasutat (HÉV) kapott volna a város.

Egy másik eredeti, vagy inkább meghökkentő ötlet már önkormányzati bizottsági szintig jutott. Lényege az volt, hogy a város keleti kapujában, Zanaton, vagy a Zanati úton épüljön meg egy 20 méter magas Szent Márton szobor. A szóbeli előterjesztés szerint a „Zanati kolosszus" kiemelkedő látványossága révén „turisták ezreit csábítaná Savaria ősi földjére".

A Rodoszi kolosszus "kisöccse" lehetett volna a Zanati...

Az biztos, hogy egy ekkora méretű objektumot már Kőszegről, vagy Sárvárról is észrevettek volna. Talán csodájára járva, mint anno a Rodoszi kolosszusnak (bár az azért jóval nagyobb volt).

Nem épült meg. Viszont jó ötletként szolgált később Mérei Tamás fesztiváligazgatónak. Aki ennek nyomán alkalmazta a történelmi maketteket látványelemként a Savaria karneválon. Különösen a Diadalív aratott nagy sikert a látogatók körében.

Ugyancsak fantáziadús fejlesztési tervvel lepte meg a városlakókat a dr. Puskás Tivadar vezette önkormányzat. Ha megvalósul, akkor ma a vasútállomás környéke lenne az új városközpont. Ugyanis a fideszes vezetés intermodális közlekedési csomópontot (vasút, autóbusz-pályaudvar egy térben) képzelt el úgy, hogy a Zanati utat is teljesen átépítették volna. Ennek nyomán egy felüljáró-rendszer határozta volna meg az Éhen-tér arculatát. A hatalmas térben pláza, boltok, szolgáltatások sora várta volna az utazót és minden látogatót.

Mint Nyugaton, de ez itt nem nyugat. Pedig nagyon is nyugati orientációjú volt 2010 előtt a néhai vasfüggönyét levedlett vasi főváros. Komoly realitása volt például a 90-es években, de még később is, a Szombathely- Rohonc- Felsőőr vasúti összeköttetés újranyitásának. Ennél is nagyobbat szólhatott volna az Oberwart- Szombathely- Graz tengelyre szabott, uniós közlekedési fejlesztés.

Már ha megvalósul. A koncepció jegyében a három várost autópálya kötötte volna össze a vasút mellett. Később bevették a regionális pályázó csapatba a szlovén Maribort is.  

Azért ennyire nem lett volna bonyolult az Éhen Gyula téri felüljáró

Szombathely igazi kitörési pontja lehetett volna ez a projekt. Mivel magában hordozta a vasi főváros provinciális szerepkörének feloldását, modern európai középvárossá alakulásnak esélyét. A sokmilliós, vagy inkább milliárdos fejlesztések plusz tőkét vonzottak volna, ami általában az ipar erősödésével, a lakosság számának emelkedésével, a turizmus fellendülésével jár.

A 2008-as válság, az azt követő belpolitikai zűrzavar majd a jobboldali hatalomátvétel gyorsan és alapvetően írta át a Pannon-térség lehetőségeit. Már nem sokkal 2010 után nyilvánvalóvá vált, hogy az Orbán-kormány nem díjazza a helyi erőfeszítéseket, nem épít a helyi ötletekre és végképp nem szereti, ha önálló, határokon átnyúló összefogás alakulgat.

Így aztán gyorsan leépültek a térségi együttműködések, beszűkültek, majd elhaltak a közös pályázatok. Helyüket átvették, ha ugyan átvették, az állami projektek. Ma már látható, hogy az orbáni vezetésnek sokkal fontosabb a szlovén kártya, mintsem az Ausztrián át a nyugattal kialakítandó, új típusú kapcsolatrendszer. Napjainkban valósággal döntik a pénzt Szlovéniába és nem csak annak gazdaságba.  

De reménykedjünk: hátha erre száll majd egy oligarcha repülőn és megtetszik neki a táj. Olyannyira, hogy még a kolosszusunkra is oda gurít pár milliárdocskát... 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.