Nem konzultálni, dönteni kéne

Bazsó Bálint 2021-02-18 11:38:00
Nem csak felesleges, de még veszélyes is az új nemzeti konzultáció. A kormány legújabb nemzeti konzultációja ugyanis csupán arra jó, hogy terítse a felelősséget és időt nyerjen vele, mert valójában nincs stratégia és nincs koncepció, holott most lenne igazán szükség arra, hogy a kormányzat döntésképes legyen.

Elindult az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció, végre megmondhatjuk a véleményünket a lezárásokról, járvány elleni intézkedésekről, védettségi igazolványról és persze a nyitásról.

Jól hangzik, hiszen fontos kérdésben kéri ki a véleményünket a kormány. 

Csakhogy nem az. Nagyon nem az.

Az eddigi nemzeti konzultációkkal a kormánypártok sikerrel uralták a közbeszédet, a kezdeményezést szinte minden alkalommal átvéve egy jól működő, sikeres konstrukciót alkottak. Ettől persze a konzultációk ívein szereplő banális, arcpirítóan irányított kérdések szinte fizikailag fájdalmat jelentettek azoknak, akik nem szerették volna megállítani Brüsszelt, nem akartak levelezni a bevándorlásról, vagy éppen magasról tettek Soros Györgyre és annak roppantul gonosz tervére. Persze tudtuk, hogy ezek az ívek - a választási adatbázisok frissítésén kívül - mindössze arra voltak jók, hogy elégessenek jó sok pénzt, és persze arra, hogy elszórakoztassuk magunkat unalmas napjainkban.

Ugyanakkor a Soros-tervről és Brüsszelről szóló levelezgetés lehetett bármilyen abszurd, legalább nem volt veszélyes.

Ellentétben ezzel.

Íme az újranyitásról szóló konzultációs kérdések

Ahogy már írtuk, a bevándorlás, Soros Györgyvagy éppen a Brüsszelt megállítani szándékozó konzultációk sikerrel bizonyították, ha az értelmetlen pótcselekvések és látványos, de annál drágább politikai akciók országában kitöltünk néhány százezer politikai kérdőívet, akkor bármire képesek vagyunk. Együtt. Közösen. Most pedig elindult az újranyitásról szóló konzultáció is.

A kormány ugyanis azzal, hogy már a járványkezelésről és a nyitásról is - látszólag - kikéri a véleményünket, valójában a felelősséget teríti, miközben érvrendszert szolgáltat saját magának arra, hogyan és mikor döntsön a vírus elleni védekezés folytatásáról.

Ez persze simán csak politikai gyávaság, láttunk eleget ilyet már valóban fontos kérdésekben.

A nagyobb gond az, hogy ezzel a járvány elleni védekezésben résztvevő szakemberek helyett, azokat befolyásolva, vagy éppen egyenesen megkerülve olyan dolgokról kérdezi a lezárás miatt már amúgy is frusztrált lakosságot, amiről a túlnyomó részének halvány fogalma, tudása és rálátása sincs, csak véleménye. Az viszont nagyon is.

Ki ne szeretné, ha kinyitnának a kocsmák? Ki ne szeretne moziba, uszodába, étterembe menni, nyolc után kutya nélkül sétálgatni, maszk nélkül boltba menni?

Persze, hogy mindenki. 

Épp ez a lényeg: tökéletesen evidens kérdésekkel megerősítést nyerni a lakosságtól: Mondják el a véleményüket a melósok, a vendéglátósok, a közgazdászok vagy az olyan bölcsészek, mint én.

Ahelyett, hogy a kétharmados kormányunk a tőlünk kapott felhatalmazással és felelősséggel, az általa felkért járványügyi szakértőket meghallgatva döntene.

Csakhogy épp ez a nemzeti konzultáció mutatja meg, hogy a kormányzat nem tud vagy nem mer dönteni, mert nincs stratégia, nincs koncepció, nincs bátorság, csak túlélés és időhúzás.

És ez veszélyes.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.