"Tescogazdaságos" villamosvonal helyett valódi hálózatfejlesztésért harcolnak Budapesten

Bazsó Bálint 2021-01-09 10:38:00
Évtizedek óta tervezett villamosvonal épülhet meg a fővárosban, ám a kritikusok szerint ez egy néhány száz méteres szakasz hiányában egy torzó, félkész szárnyvonal csupán, holott lehetőség lenne arra, hogy egy valódi hálózat épüljön ki. Egy olyan, ami valóban fonódik.

Még december 24-én jelentette be Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, hogy Karácsony Gergellyel együtt aláírták a "budai fonódó villamoshálózat II. üteméről" szóló megállapodást. 

Ennek értelmében új, évtizedek óta tervezett és túlzás nélkül állítható, hogy hiánypótló villamosvonal épülhet a fővárosban. 

Ami azonban - ahogy arra a Sétáló Budapest fel is hívja rá a figyelmet - éppenséggel csak fonódni "felejt el". 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Gigalakópark, közösségi közlekedés nélkül?

A nagy vihart kavart Budapart Lakóparkot ért kritikák - a 120 méteres MOL-székház mellett - jelentős része foglalkozott azzal, hogy a fejlesztés során a tervezők éppenséggel csak a közösségi közlekedést felejtették ki, és elsősorban az autós közlekedéssel számoltak. Ez nemcsak nagyfokú korlátoltságról adott tanúbizonyságot, de a dél-budai realitások teljes figyelmen kívül hagyását is jelentette, hiszen nem számoltak azzal, hogy a főváros egyik, forgalmi szempontból rendkívül leterhelt, telitett régiójáról beszélünk. Az óriási ingatlanfejlesztés természetesen ezen az állapoton csak ront, főleg akkor, ha közösségi közlekedést kihagyják a tervezésből.

Szerencsére némi előrelépés történt, hiszen - bár késéssel - de végre megkezdődhet a régóta várt villamosfejlesztés. Ennek révén a Szent Gellért tértől délre, a Műegyetem rakparton és a Pézmány Péter sétányon keresztül a Kopaszi gátig, vagyis az épülő lakóparkig érne az új villamosvonal, vagyis kvázi szárnvonalként csatlakozna a főváros kötött pályás rendszerébe. 

Vitézy Dávid Facebook-oldalára feltöltött képeken jól látszanak az új vonal tervei:

Fotók: Vitézy Dávid Facebook-oldala

 

Át kellett tervezni

A vonalszakaszra korábban már készültek tervek, de a kormány és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa  döntése alapján ezeket át kell dolgozni, hogy "minimálisra csökkentsék az érintett fák számát, illetve a parti gyalogos és kerékpáros útvonalat végig akadálytalanul biztosítsák". A BFK irányításával készülő új vonal részben füves pályán, a Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétány mentén fut majd végig az egyetemi negyednél és az Infoparknál, majd a Dombóvári útra befordulva belvárosi kapcsolatot nyújt a Kopaszi-gát közparkjának és a mellette épülő új lakó- és irodanegyednek is. A tervek 2021-ben készülnek el, és ha minden jól megy, akkor utána rövid időn belül Budapest új villamosvonalának kivitelezését is megkezdhetik - olvasható a Magyar Építők oldalán.

Az előkészítési feladatokat a kormány a központi költségvetésből finanszírozza. 

Kihagyott ziccer lehet belőle

A Sétáló Budapest szerint a vonal jelenlegi formájában a híd után "egyszercsak megtorpan. Elfelejt fonódni, elfelejt dél felé is változatos kapcsolati lehetőségeket adni."

Szerintük "nem szabadna megelégedni a nádorkerti ingatlanfejlesztőkkel kötött városrendezési szerződés keretében megtervezett 2,8 kilométeres teszkógazdaságos új vonallal, mely még az ingatlanfejlesztők érdekeit is csak minimálisan elégíti ki, hanem azt egy icipici (0,24 kilométernyi) hosszabbítással tovább kellene kötni az 1-es villamos budai végszakaszába."

Vagyis ezzel egy, a kötött pályás rendszerve csak érintőlegesen illeszkedő szárnyvonal helyett egy valóban fonódó, déli irányba is nyitó, "vadonatúj hálózatszervezési lehetőségeket is megnyitó törzsszakaszt lehet kialakítani.

Fotó: Vitézy Dávid Facebook-oldala

További, de szintén rövid, alig fél kilométeres hosszabbítással a vonalat a javaslat szerint be lehetne kötni a fehérvári úti vonalakba, ezzel továbbb növelve a kínálatot, végső soron pedig rendkívül szerteágazó hálózatszervezetési potenciált nyitna meg.

"A fenntartható fejlesztés elsősorban nem a sok betonról és sok pénz elköltéséről szól, hanem arról, hogy amink már megvan, azt minél hatékonyabban használjuk. Így ha már eldöntöttük, hogy betonkeverőt ragadunk, és új fejlesztésbe kezdünk, akkor abból is kutya kötelességünk kifacsarni a lehetséges társadalmi haszon legeslegutolsó fillérjét is. Ha csak torzót építünk, akkor a mai, emberfeletti erőfeszítést igénylő korban emberalatti teljesítményt teszünk le a város asztalára."

Ugyanakkor azt a Sétáló Budapest is elismert, hogy mivel a tervezési feladat közbeszerzése már az ajánlattételi szakaszban van, ezért nem sok lehetőségük van a javaslataik érvényesítésére. 

Bizakodásra ad viszont okot, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója a javaslatuk kapcsán megköszönve a felvetéseket, azt ígérte, hogy feldolgozzák a javaslatokat.

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában:

„Rohadt stadion”, pótlóbusz és hivatali pingpong – így szívatja a politika a csepelieket

Augusztus 31-ig biztosan pótlóbuszozni fog több tízezer csepeli, szigetszentmiklósi és halászteleki utas, mivel a hivatalok egymás közti aktatologatása miatt nem sikerült összehangolni a munkát, vagyis az épülő atlétikai stadionhoz kapcsolódó infrastruktúra kiépítését. Talán nem túlzunk, ha a legújabb stadionprojektünk a derék csepeliek között nem a legnépszerűbb jelen pillanatban. Helyszíni riportunk.

Nehéz napja van a MÁV-nak: több vonat sem tudott elindulni az évszázad havazása miatt

Emlékeznek a MÁV-on élcelődő, négy évszakról és az utasokról szóló viccre?

Bár még csak félkész, már most mocsok magas a Mol-toronyház

Egyre látványosabb formát ölt a nagy vitát kiváltó 28 emeletes, 120 méteres MOL Campus. A Dél-Budán épülő, egy-egy epés kritika szerint valamit kompenzálni igyekvő toronyházat természetesen a város legtöbb pontjáról látni lehet majd (nem is kicsit), átadását 2022-re ígérik.