Fotó: pixabay.com

Zalaegerszegről lesz szombathelyi az FM 97,1

Farkas Bazsi
2020. január 16. csütörtök, 18:25
A Lánchíd Rádió nyerte el az egykori Rádió Szombathely frekvenciáját.

Öt évvel meghosszabbította a Magyar Katolikus Rádió szolgáltatójának debreceni jogosultságát a Médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a médiatanács e heti ülésén a szolgáltató kérelmére 2025. április 19-ig megújította a Debrecen 92,3 MHz helyi rádiós frekvenciára vonatkozóan a Katolikus Rádió Zrt. médiaszolgáltatási jogosultságát. Így a frekvencián továbbra is a Magyar Katolikus Rádió 92,3 MHz szól majd, közösségi jelleggel.

 

A testület döntése szerint a Szombathely 97,1 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese a Lánchíd Rádió Kft., amely vételkörzet-bővítéssel a zalaegerszegi Karc FM 88,3 MHz adását sugározza majd.

 

A médiatanács közölte, hogy véglegesítette és honlapján csütörtökön közzéteszi a Székesfehérvár 99,2 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását, közösségi jellegű használatra. Az ajánlatokat február 17-én lehet majd benyújtani.

 

A testület elfogadta a körzeti Debrecen 106,0 MHz, a helyi vételkörzetű Nagykanizsa 100,7 MHz és Sopron 98,4 MHz frekvenciákra a közösségi jellegű pályázati felhívás tervezeteit is, amelyek mától olvashatók az NMHH honlapján - tudatták.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás