Újraértelmezett Pán Péter vár ma az Agora moziban!

Székely Zoárd 2020-10-23 07:31:00
Premier előtt élvezhetjük Wendy kalandjait.

A négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezője hosszú kihagyás után tért vissza, és az előző film spirituális folytatásaként újabb, képzelet és valóság határán egyensúlyozó történetet tár elénk.

Wendy édesanyja naphosszat pincérnőként robotol az amerikai dél egy lepukkant kocsmájában, hogy eltartsa három gyermekét. A nő fiatalon lemondott az álmairól, Wendyt azonban még hajtja a letörhetetlen kalandvágy. Megismerkedik Peterrel és barátaival, akikkel mágikus utazásra indulnak az örökké tartó gyerekkor reményével kecsegtető, mesebeli trópusi szigetre. Amikor Wendyben később felébred a honvágy, kiderül, hogy a hazatérés szinte lehetetlen.

Benh Zeitlin rendező ezúttal Pán Péter történetét értelmezte át Wendy szemszögéből, egyértelműen a felnőtt közönség számára adaptálva. Ahogy A messzi dél vadjai, a Wendy is egy alkotói kollektíva közös filmje, amelynek az elkészülte éveken át tartott.

WENDY | Official Trailer [HD] | FOX Searchlight

A filmet pénteken, azaz 2020. október 23-án 16 órakor az Agora Savaria Filmszínház kínálatában egy premier előtti vetítés keretein belül tekintheti meg a közönség, éppen ezért egy kis kedvcsináló gyanánt összegyűjtöttünk néhány érdekességet a forgatással kapcsolatban:

1. A filmet Montserratban forgatták, egy Antiguától (Karib-tenger) délre fekvő szigeten, amely jelentősen elnéptelenedett egy, még a 2000-es évek elején történt vulkánkitörés miatt.

2. A montserrat-i vulkanikus szigetet annyira veszélyesnek tartották, hogy egyetlen stúdióproducer sem volt hajlandó felügyelet céljából odalátogatni, és kizárólag azok tartózkodhattak a helyszínen, akik részt vettek az aktuális jelenetek forgatásán.

3. Magát a projektet még 2015 augusztusában jelentették be először, ám a gyártás előkészületeit csupán 2017-ben sikerült elkezdeniük.

4. Benh Zeitlin elmagyarázta, hogy nemcsak a táj szépsége miatt forgatott 16 mm-es filmszalagra, hanem azért is, mert a meredek, távol eső szigeti helyszínek – amelyekből néhány két órányi túra után volt megközelíthető - nem szolgáltak elektromossággal az óriási világítási berendezéseknek.

5. A rendező kimondottan szeret többnyire, vagy teljes mértékben tapasztalatlan gyerekszínészekkel dolgozni. Elmondása szerint egyfajta kreatív kihívásnak tekinti a munkát, ha nem tipikus hollywoodi karakterekkel találkozik - a mostani forgatáson pedig nem csupán színészkedni tanította meg az ifjú stábot, hanem úszni is.

6. A történet erősen újraértelmezi az eredeti Pán Péter meséjét: most két gyermek kapcsolata kerül középpontba egy zárt ökoszisztémán belül, ami lassan, de biztosan halad a pusztulás felé.

A pénteki vetítésre a jegyfoglalas.savariamozi.hu oldalon lehet jegyet foglalni.

 

- Szponzorált tartalmat olvastál! -

 

Fotó: imdB

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.