Vona Gáborral kampányolt az ellenzéki összefogás Sárváron

Fehér Buda
2019. szeptember 13. péntek, 11:31
Rengetegen voltak kíváncsiak a politikus mondandójára.

Szeptember 12-én Németh Zsolt, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje valamint a Híd a Jövőnkért Egyesület és a Mindenki Sárvárért Mozgalom meghívására Vona Gábor közszereplő, politikus, ma leginkább vlogger érkezett Sárvárra. A korábbi rendezvényekhez képest csütörtökön rengetegen érkeztek a Nádasdy Vendéglőbe, a szokásos kemény mag mellett új arcok is megjelentek a fórumon.

 

Az est folyamán a beszélgetés a közösségi média hatásáról folyt, de a résztvevők érintettek országos politikai kérdéseket is, valamint komoly hangsúlyt fektettek Sárvár további fejlődésére, a demokrácia jelenlegi állapotára és a média helyzetére. Vona Gábor kiemelte, hogy korábbi gondolataival ellentétben ma már azzal ért egyet, hogy az országban mindenhol megszűnjön a szekértábor effektus. Tehát ne a gyűlölet, vagy a pénz versenye legyen a demokrácia, hanem a helyi ügyekről, és az emberek életminőségének javításáról szóljon a kommunikáció. 

 

Vona példaértékűnek nevezte azt, hogy Sárváron az ellenzék teljesen egységes, továbbá, hogy szinte megszűnt a pártok hangsúlyozása és szerepe a vasi városban.

 

Szerinte egy olyan civil ügyek mellett kiálló és politizáló mozgalom és társaság tudott összeállni, amelynek tagjai képzett, értelmes emberek, racionális gondolatokkal küzdenek azért, hogy a városnak még több és még jobb legyen. De, ami a politikus szerint a legfontosabb, az az, hogy az összefogás tagjai kiállnak az emberekért, és az emberek lelki állapotával, a versenyképes bérezéssel, az egészségüggyel és a napi operatív helyzetekkel is markánsan foglalkoznak. 

 

A fórum vége felé közeledve Németh polgármesterjelölt bejelentette, hogy a jövő héten Ujhelyi István meghívására Strasbourgba fog utazni,, ahol tárgyalásokat folytatnak majd arról, hogy az önkormányzat hogyan és miképpen tud elérni olyan direkt támogatási formákat, amely a város és a városlakók javát tudja szolgálni. Ezek eredményéről a későbbiekben fogja tájékoztatni a közvéleményt. 

 

Az ellenzéki összefogás lakossági fórumai ezzel nem értek véget, szeptember 19-én ugyancsak élő Facebook-bejelentkezés mellett Kóros Lajos lesz a vendég, akivel szociálpolitikai kérdésekről fognak beszélgetni. Szeptember 26-án pedig a Nádasdy-vár házasságkötő termében Beer Miklós, nyugalmazott váci püspök fogja elmondani gondolatait és bemutatni könyveit. 

 

A csütörtöki fórumot most is élőben közvetítették a Facebookon, ezt itt nézhetitek vissza:

 

Zsolt Németh - Zsolt Németh was live.

Zsolt Németh was live.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás