Vizsgálatot indított a kormányhivatal a Vasszentmihály és Nemesmedves közötti M8-as út építése miatt

Farkas Bazsi 2019-10-04 17:35:00
Szigorítottak az építkezés szabályain.

A nyugati határszélen, Szentgotthárd és Körmend térségében, a tervbe vett új M8-as út részeként, Vasszentmihály és Nemesmedves között egy 22 méter magas, közel 600 méter hosszú híd épül. A beruházás az erőteljes környezeti károkon túl, egy őshonos ménes (Shagya-arab) élőhelyét is kettészeli - erről nem régen az Átlátszó is beszámolt.

Az építkezés miatt jelentősen megnőtt az átmenő forgalom, az építkezés, a teherautók okozta porfelhő és rezgés az ott lakók mindennapjait megkeseríti, egészségét károsítja. A főút mellett élők a beruházás elején semmilyen tájékoztatást nem kaptak a várható környezeti
hatásokról, a 8-as főút fokozottabb terheléséről.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője nemrég írásban kérdezte meg a Agrárminsztériumot, hogy hogyan lehetne csökkenteni a beruházás okozta környezeti terhelést.

Nagy István miniszter válaszában kitér arra, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal vizsgálatot folytatott, amely során nyilatkozattételre szólította fel a kivitelezést kontrolláló NIF Zrt.-t. A NIF tájékoztatása szerint az ügyben az alábbi intézkedéseket tette:

  • felszólította a kivitelezőt a kiporzás csökkentése érdekében a teherautók szakszerű ponyvázására, melyet a kivitelezési munkák műszaki ellenőrzését végző mérnök rendszeresen ellenőriz,
  • felszólította a kivitelezőt a teherautók által használt nem burkolt útszakaszok rendszeres locsolására, a szilárd burkolatra történő sárfelhordás takarítására,
  • felszólította a kivitelezőt a burkolt útszakaszok rendszeres takarítására,
  • felhívta a kivitelező figyelmét a KRESZ szabályainak betartására
  • Vasszentmihály településen 30 km/h-s sebességkorlátozás került bevezetésre,
  • kérte a kivitelezőt, hogy a nagy tömegű szállítási munkákat az épülő út nyomvonalára terelje át, amennyiben ezt a feltételek megengedik,
  • felszólította a kivitelezési munkák műszaki ellenőrzését végző mérnököt, hogy rendszeresen kontrollálja a korábban kiadott engedélyekben, tervekben előírtak betartását,
  • felszólította a kivitelezőt Vasszentmihály települést érintően további légszennyezettségi mérések haladéktalan elvégzésére, amely folyamatban van.

A NIF arról tájékoztatott, hogy a töltések építéséhez, valamint a pályaszerkezeti alaprétegek építéséhez szükséges nagy volumenű szállítási munkák várhatóan jövő év elejével befejeződnek.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.