Fotó: messaggeroveneto.gelocal.it

VIDEÓ - Víz alatt van a magyarok kedvenc olasz üdülőhelye is

ugytudjuk.hu
2019. november 14. csütörtök, 10:35
Az ötven éve nem látott áradás nem csak Velencében pusztít.

Napok óta pusztít az árvíz Olaszország több területén. Velencében már két halálos áldozatot szedett az árvíz, amihez foghatót 50 éve nem láttak az országban. A városban szerdára virradóra 188 centivel tetőzött a víz, amit a heves esőzések és a szél okozott:

 

Két halálos áldozata van az árvíznek Velencében

ugytudjuk.hu Szakad az eső, a szél pedig a város felé fújja a vizet. Két idős ember életét vesztette az olaszországi Velence városában, amelyet szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések nyomán, írja az MTI. Velencében továbbra is esik az eső, az erős szél miatt a tengervíz beáramlik a városba, a víz elárasztotta a híres Szent Márk teret is.

 

De nem csak Velencébe tört be a tenger, a magyarok egyik másik kedvenc üdülőpontját, Lignanót is elöntötte a sós víz. Olasz tudósítónk, Lilla hívta fel a figyelmünket arra, hogy milyen apokaliptikus állapotok uralkodnak a tenger melletti településen:

 

 

A víz szintén tegnap tetőzött a településen, ám ezzel még nem lélegezhet fel Lignano, hiszen holnap hatalmas vihar éri el a térséget, ami miatt már narancs riasztást adtak ki az olasz időjósok. A községben jelentő áramkimaradásokat is okozott az áradás, de ők még szerencsésebbek voltak, hiszen több olyan település is van, ahol hetekig áram nélkül maradtak.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás