Vin Dieselből nanitokkal felturbózott képregényhőst csináltak

Varga Mátyás 2020-03-14 14:30:00
Diesel igazi egyszemélyes gyilkológéppé vált Bloodshotként.

Ha egy új képregényhősről szóló filmet jelentenek be, akkor a képregényfilmek és az eredeti történetek rajongói is tövig rágják a körmeiket a premierig. Beindulnak a fejekben a kreatív folyamatok, és különféle fanok által készített képek és teóriák kerülnek fel az internet végtelen világára. Azonban ez a Bloodshot esetében elmaradt, mivel külföldön igen, Magyarországon azonban csak nagyon kevesen ismerik. Maga Bloodshot ugyanis a 31 éve alapított Valiant Comics legnépszerűbb karaktere. Így adott volt, hogy vele készüljön a Valint karakterek sztoriját adaptáló első film.

A film sztorija szerint Ray Garrison katonai szolgálatot teljesít az afrikai Mombasa-ban. A sikeres bevetés során azonban Olaszországba érkezik szerelméhez, Ginahoz. A gondtalan életüket azonban idegenek zavarják meg, akik Rayt és Ginat is elrabolják, majd meg is ölik őket. Ray azonban váratlanul egy laborban ébred, ahol egy robotkezű férfivel és egy robotikus elemeket magán hordó nővel találkozik. Megtudja, hogy ők mentették meg az életét, így kapott egy második esélyt. Csakhogy a dolog pikantériája, hogy a vérébe úgynevezett nanitok vagyis nanobotokat tettek. 

Ez azt jelenti, hogy ezek a miniatűr robotok szó szerint halhatatlanná teszik gazdájukat. Minden sérülést és apróbb sebet szinte azonnal vagy nagyon rövid idő alatt meggyógyítanak és emberfeletti erővel ruházzák fel főhősünket. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor Ray emlékei kezdenek visszatérni és bosszút akar állni felesége gyilkosán. Csakhogy akad egy kis bökkenő a történet során és kiderül, hogy a nanitok tulajdonosa, Dr. Emil Harting bármikor megálljt tud parancsolni ezeknek az apróságoknak. Ezzel pedig kedvére szórakozhat újdonsült teremtményével, többek között azért is, mert a nanitokat időnként fel kell tölteni.

A Bloodshot pedig hozza a kötelezőt. Nem váltja meg a világot, de ez nem is célja. Egy pörgős és érdekes akciófilm, ami remekül használja a lassításokat. Teszi mindezt úgy, hogy korábban már látott filmekből merít, ami kicsit egysíkúvá teszi az egészet. Maga a film a nanitok kivételével olyan, mintha a 2011-es Forráskód és a 2018-as Upgrade keveréke lenne. Egy olyan akciófilm, ami mögött van történet és nem csak a pörgésen van a hangsúly. A főhősnek van motivációja és a gonosz karaktert is pont annyira dolgozták ki, amennyire a film megkívánta. 

BLOODSHOT - Magyar szinkronos előzetes #2 (16)

BLOODSHOT - MÁRCIUS 12-TŐL A MOZIKBAN! Mi haszna a halott gengszternek? Többnyire semmi. Ray Garrison (Vin Diesel) azonban kap egy második esélyt. Egy orvosi...

A többi szereplő is aktívan hozzájárul a történet folyásához, nem csak biodíszletként funkcionálnak. A robotikus elemekkel felturbózott Katie volt a kedvencem, akit a dögös Eiza González alakít. Vin Diesel hozza a kötelezőt. Egy bosszúszomjas, fékezhetetlen karakter az övé. Valamint még Guy Pearce, mint őrült techbubus is szerves eleme a filmnek. Közel két órára tökéletesen kikapcsolódhatunk, viszont a film mégsem marad velünk sokáig. Inkább egy erős középszernek mondanám, amit idővel lehet további filmek követnek. 


 

Szólj hozzá!

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.