Fotók: szombathely.hu

Vígan pózolnak a jogerősen elítélt államtitkárral a szombathelyi fideszesek

ugytudjuk.hu
2019. október 9. szerda, 14:15

Tegnap számoltunk be róla, hogy boldogan, pirospozsgás orcával adták át Hende Csabáék a kétmilliós forrásból megépült dozmati árvíztározót. Az átadáson Hendén és Puskás Tivadar polgármesteren kívül jelen volt még Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Illés Károly alpolgármester és Schweickhardt Gyula az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára is. És itt el is érkeztünk a lényeghez, ugyanis van nem elhanyagolható dolog, amit nem árt tudni erről a Schweickhardtról.

 


A miskolci Schweickhardt Gyula még 2017-ben került a fideszes Kriza Ákos mellé polgármesteri biztosként, majd 2019 januárjában kinevezték az innovációs minisztérium helyettes államtitkárává. Hogy mi ebben az érdekes?

 


Két napja az Átlátszó birtokába került egy bírósági ítélet, amely szerint a kiugróan tehetséges fideszes helyettes államtitkár urat korábban csődbüntettért jogerősen elítélték, ennek ellenére természetesen továbbra is simán tevékenykedik (bár ez nem meglepő ismerve a Fideszt). Az iratokban az áll, hogy

 

 

Schweickhardt Gyulát 2000. október 9-én csődbűntett miatt tettesként jogerősen elítélték. Az ítélet szerint 1 év börtönt kapott, végrehajtásában három évre felfüggesztve.

 

 

Hendéék vígan fotózkodnak az elítélt Schweickhardt Gyulával (a kép bal szélén)

 

Az indoklás szerint Schweickhardt felszámolóbiztosként tevékenykedett, majd az egyik felszámolása alá került cégből, az Agrolizing jogtalanul pénzt fizetett ki. Mégpedig olyan személyeknek, akiknek egyébként is a felszámolással kapcsolatos volt a munkájuk. A bíróság szerint Schweickhardt színlelt ügyleteket kötött, tényleges munkavégzés nem történt, közel 5 millió forintot fizetett ki a másodrendű vádlottnak, valamint saját magának is elszámolt és kifizetett 513 ezer forintot gépkocsihasználatra. A bírósági ítélet szerint Schweickhardt Gyula összesen 6,8 millió forintot fizetett ki jogtalanul az általa felszámolt Agrolizing Kft. vagyonából. - írja a lap.

 


Ennek fényében elég érdekes az a kettős mérce, amit Hendéék alkalmaznak. Míg nagy hangon kiabálják, hogy az ellenzék hagyja, hogy egy adóbűnöző (Czeglédy Csaba) induljon, addig ők vígan pózolnak egy jogerősen elítélt államtitkárhelyettessel. Ráadásul az is felvet néhány kérdést, hogy vajon a FIDESZ-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje, Balázsy Péter miért nem vett részt az átadó ünnepségen? Hisz eddig kiemelten foglalkozott az üggyel, többször is kilátogatott az építkezésre. Lehet, hogy tisztában volt Schweickhardt bűnösségével és miután megtudta, hogy ő is jön, inkább kimenekítette magát a kínos szituációból?

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás