Vígan pózolnak a jogerősen elítélt államtitkárral a szombathelyi fideszesek

ugytudjuk.hu 2019-10-09 14:15:00

Tegnap számoltunk be róla, hogy boldogan, pirospozsgás orcával adták át Hende Csabáék a kétmilliós forrásból megépült dozmati árvíztározót. Az átadáson Hendén és Puskás Tivadar polgármesteren kívül jelen volt még Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Illés Károly alpolgármester és Schweickhardt Gyula az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára is. És itt el is érkeztünk a lényeghez, ugyanis van nem elhanyagolható dolog, amit nem árt tudni erről a Schweickhardtról.


A miskolci Schweickhardt Gyula még 2017-ben került a fideszes Kriza Ákos mellé polgármesteri biztosként, majd 2019 januárjában kinevezték az innovációs minisztérium helyettes államtitkárává. Hogy mi ebben az érdekes?


Két napja az Átlátszó birtokába került egy bírósági ítélet, amely szerint a kiugróan tehetséges fideszes helyettes államtitkár urat korábban csődbüntettért jogerősen elítélték, ennek ellenére természetesen továbbra is simán tevékenykedik (bár ez nem meglepő ismerve a Fideszt). Az iratokban az áll, hogy

Schweickhardt Gyulát 2000. október 9-én csődbűntett miatt tettesként jogerősen elítélték. Az ítélet szerint 1 év börtönt kapott, végrehajtásában három évre felfüggesztve.

@@40754_dozmat_191008csg_0264_64885.jpg@@Hendéék vígan fotózkodnak az elítélt Schweickhardt Gyulával (a kép bal szélén)

Az indoklás szerint Schweickhardt felszámolóbiztosként tevékenykedett, majd az egyik felszámolása alá került cégből, az Agrolizing jogtalanul pénzt fizetett ki. Mégpedig olyan személyeknek, akiknek egyébként is a felszámolással kapcsolatos volt a munkájuk. A bíróság szerint Schweickhardt színlelt ügyleteket kötött, tényleges munkavégzés nem történt, közel 5 millió forintot fizetett ki a másodrendű vádlottnak, valamint saját magának is elszámolt és kifizetett 513 ezer forintot gépkocsihasználatra. A bírósági ítélet szerint Schweickhardt Gyula összesen 6,8 millió forintot fizetett ki jogtalanul az általa felszámolt Agrolizing Kft. vagyonából. - írja a lap.


Ennek fényében elég érdekes az a kettős mérce, amit Hendéék alkalmaznak. Míg nagy hangon kiabálják, hogy az ellenzék hagyja, hogy egy adóbűnöző (Czeglédy Csaba) induljon, addig ők vígan pózolnak egy jogerősen elítélt államtitkárhelyettessel. Ráadásul az is felvet néhány kérdést, hogy vajon a FIDESZ-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje, Balázsy Péter miért nem vett részt az átadó ünnepségen? Hisz eddig kiemelten foglalkozott az üggyel, többször is kilátogatott az építkezésre. Lehet, hogy tisztában volt Schweickhardt bűnösségével és miután megtudta, hogy ő is jön, inkább kimenekítette magát a kínos szituációból?

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.