HIRDETÉS

Videó! Gigászi szemétszörnyet hozott be az árhullám a Tiszán Ukrajna és Románia felől

VPP
2019. július 18. csütörtök, 16:33
Még az idén, széleskörű összefogással szeretnék eltüntetni a behordott mocskot.

Felkavaró drónvideót küldött az Euronews-nak a Természetfilm.hu Egyesület. A felvételen látszik: döbbenetes mennyiségű szemetet hozott magával az árhullám a Tiszán Ukrajna és Románia felől. Ahogy a szemét és az uszadékfa felhalmozódott, szó szerint egy sziget alakult ki belőle, amely a kiskörei duzzasztógátnál több helyen is eléri a három méteres vastagságot is. A gigászi szemétszörnyben a hűtőszekrénytől elkezdve a PET-palack halmokon át minden fellelhető.

 

"Van ebben műanyag papucstól kezdve, sajnos még hűtőszekrény doboz is meg bojler...."


- hangzik el a videón.

 

A hulladékot még az idén állami, vállalati és civil összefogással távolítják el a vízből, melyet a tervek szerint először kiemelnek a vízből, majd a kiskörei szakaszmérnökség téli kikötőjébe szállítják.

 

Gigantikus hulladéksziget a Tiszán Kiskörénél

A rekordmennyiségű uszadékfát és PET-palack eltakarítását már egy hónappja elkezdték, de még egy hónapig biztosan eltart a helyi vízművek szerint. ... BŐVEBBEN : https://hu.euronews.com/2019/07/17/gigantikus-hulladeksziget-a-tiszan-kiskorenel Iratkozzon fel: https://www.youtube.com/c/euronewsHungarian?sub_confirmation=1 euronews élő: https://www.youtube.com/c/euronewsHungarian/live

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás