HIRDETÉS

Videó: termetes szarvas vágtatott keresztül egy fodrászszalon kirakatán

ugytudjuk.hu
2019. október 9. szerda, 08:28
Egy várakozó nőt fejbe is rúgott.

Jenisse Heredia, egy Long Islanden dolgozó fodrász éppen a munkáját végezte, amikor egy nemvárt vendég, egy hatalmas szarvas ugrott keresztül a szalonja kirakatán. Az esetet a szalon kamerája rögzítette is, jól látszik, hogy egy várakozó nőt el is talált a szarvas, majd az üzlet belseje felé próbált menekülni. 

 

Az állat végül megtalálta a dolgozóknak fenntartott szobát, ekkor a fodrász asszisztense megpróbálta rázárni az ajtót. Nem jött össze, a szarvas megint rémülten kezdett szaladgálni, majd az első ajtón távozott.

 

A New York Times azt írja az esetről, hogy a közösségi oldalakon egyre több hasonló találkozást osztanak meg a felhasználók. Az amerikai New York államban egyre kevesebben vadásznak, ennek következtében pedig megnőtt az egyedek száma. Közben az állam települései is nőnek, az állatokat ezzel viszont kiszorítják a természetes lakóhelyükről, így egyre többször merészkednek be az emberek házai közé. 

 

Az állam már többféleképpen próbálta megoldani az egyre nagyobb problémát, például az őzek ivartalanításával, ám még mindig nő a bátor egyedek száma. Ez nem csak a videón látottak miatt probléma, hiszen az őzek rengeteg balesetet okoznak, ha az utakra tévednek, de az állatok a kullancsok kedvencei is egyben, így megnő annak is az esélye, hogy a helyiek elkapják a Lyme-kórt. 

 

A fodrászszalonban tartózkodók azonban elég szerencsések voltak, csak egyikük sérült meg, aki fölött átugrott a hatalmas állat. A nőnek a fejét és a lábát találta el a szarvas, őt később kórházba szállították. Jenisse azt mondta, hogy az állat rövid látogatása után az utcán találta meg az egyik hajvasalóját, aminek a zsinórja rátekeredett a szarvas lábára, sosem gondolta volna, hogy ilyen megtörténik majd vele.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás