VIDEÓ: Újra felvettük, a ma kétszáz éves Csendes éjt

BZ
2018. december 24. hétfő, 18:09
Két szombathelyi művész: Kelemen Zoltán, és Völgyi Attila adja elő a világ egyik legismertebb dalát.

Ma kétszáz éves az a dal, amit a Last Christmas és az All I Want For Christmas Is You mellett talán a legtöbbször hallgatunk a karácsonyi időszakban. A Csendes éj eredeti szövegét Josef Mohr osztrák pap írta, a dallamát pedig Franz X. Gruber komponálta 1818-ban.

 

A legenda szerint Mohr szentestekor kérte meg Grubert, hogy írjon dallamot és gítárkíséretet a dalhoz, mivel a templom orgonája elromlott. Először a december 25-i misén adták elő az oberndorfi Szent Miklós-templomban, innen indult világhódító útjára a Stille Nacht, napjaink egyik legfontosabb karácsonyi dala.

 

Úgy gondoltuk, hogy kedveskedünk az Ugytudjuk.hu olvasóinak karácsonykor. A 200 éves jubileum pedig jó apropóul szolgált, így felkértük Kelemen Zoltán színészt, és Völgyi Attila gitárművészt, segítsenek becsomagolni az ajándékot.

 

Szerkesztőségünk ezzel szeretne békés, boldog és áldott karácsonyt kívánni az Ugytudjuk.hu minden jelenlegi és leendő olvasójának!

 

Kelemen Zoltán és Völgyi Attila: Csendes éj

A felvétel a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban készült 2018 decemberében. Közreműködnek: Kelemen Zoltán (ének), Völgyi Attila (gitár). Felvétel: Bonyhádi Zoltán / ugytudjuk.hu Külön köszönet dr. Perger Gyula atyának és a Szombathelyi Egyházmegyének!

 

A művészeknek ezúton is köszönjük a közreműködést, továbbá köszönjük dr. Perger Gyula atyának és a Szombathelyi Egyházmegyének, hogy létrejöhetett a felvétel!

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás