Fotó: Mirror

Videó: egy 52 éves láncdohányos tüdejével riogatnak az orvosok

ugytudjuk.hu
2019. november 19. kedd, 18:48
A férfi átültetésre ajánlotta fel a szerveit, de azok olyan ramaty állapotban voltak, hogy az orvosok nem tudtak mit kezdeni velük.

Már több mint 25 millió ember látta azt a felvételt, amin egy 52 éves kínai láncdohányos tüdejét mutatják be az orvosok. A férfi a halála előtt átültetésre ajánlotta fel a szerveit, de még a sebészeket is megdöbbentette, hogy milyen állapotban voltak az elhunyt szervei.

 

A férfi ugyanis a halála előtt 30 éven keresztül láncdohányos volt, ennek következtében a megszokott rózsaszínes szín helyett

 

szinte koromfekete volt a tüdeje, amikor kiemelték a mellkasából.

 

 

 A videót az műtétet végző Chen Jingyu doktor osztotta meg egy kínai közösségi oldalon, ahova azt is leírta, hogy végül úgy döntöttek, a férfi szerveit nem fogják felhasználni, hiszen az állapota miatt veszélyt jelentenének az új gazdára. 

 

Chen abban reménykedik, hogy a posztja után kétszer is meggondolják az emberek, hogy rágyújtanak-e. Chen egyébként azt mondja, Kínában imádnak az emberek bagózni, ezért nem mondhatják azt, hogy minden dohányos ember szerveit elutasítják. Azért komoly előírásoknak kell megfelelnie egy-egy tüdőnek, például az elhunyt nem lehet 60 évnél idősebb, de akkor sem használják fel a szerveket, ha a donor a halála előtt valamilyen fertőzésben szenvedett.

 

(Mirror)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás