Fotó: Skynews

VIDEÓ - a lángok közül mentett ki egy jajveszékelő koalát egy ausztrál nő

ugytudjuk.hu
2019. november 20. szerda, 20:00
Az országban jelenleg száznál is több tűz pusztít, egyelőre nincs megállás a lángoknak.

 Ausztráliában elkezdődött az idei bozóttűz-szezon, ami már hat emberéletet is követelt az elmúlt néhány évben. Egy helyi híradó éppen a pusztító tűzvészről csinál egy rövid bejátszást, amikor megláttak egy jajveszékelő koalát, ami éppen a lángok közül próbált szabadulni. A felvételen jól látszik, hogy az állat teste több helyen is megégett, ahogyan próbált menekülni.

 

Szerencséjére egy nő is jelen volt, aki a saját életét nem féltve bevetette magát a lángok közé, majd a felsőjébe bugyolálva mentette ki az állatot. A nő, akit a híradó csak Toni-ként mutatott be, ezután egy üveg vízzel locsolta le a koalát, majd állatvédőkhöz vitte, ahol sikerült megmenteni az életét. 

 

Egy kifejezetten koalákra szakosodott állatkórház azt mondja, idén akár több mint 300 koala halhatott meg a bozóttüzek miatt. Hozzájuk 31 állatot vittek be az elmúlt hetekben, őket mind égési sérülésekkel és kiszáradással kezelték. 

 

Woman saves scorched koala in Australian bushfire

A woman rescued a badly burnt and wailing koala from an Australian bushfire on Tuesday (November 19). The marsupial was spotted crossing a road amongst the flames near Long Flat in New South Wales (NSW).

 

Koalákból egyébként egyre kevesebb él a szabadban, a legoptimistább becslések szerint 43 ezer egyed vándorol Ausztrália területén. Ugyan még nem nyilvánították őket veszélyeztetettnek, de már több állatvédelmi listára is felkerültek, hiszen rohamosan fogy az egyedszámuk.

 

A bozóttüzek közben egyre nagyobb területet emésztenek fel, kedden például egész Sidney-t beterítette a füst, a városban nyolcszor rosszabb jelenleg a levegő minősége, mint tavaly ilyenkor. A helyzet a következő néhány napban biztos nem fog javulni, ugyanis az előrejelzések szerint egy újabb melegfront éri majd el a kontinenst, amitől még nehezebb lesz a tűzoltók munkája.

 

(CBSNews)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás