Fotó: falcokc.com

Verasztó Péter kapta a Horváth Zoltán különdíjat

Vágvölgyi Bálint
2019. június 23. vasárnap, 16:40
Harmadik alkalommal ítélték oda a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó fiatal játékosnak ezt a díjat.

A legutóbbi, június 18-i Falco-Körmend mérkőzés szünetében a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány 3. alkalommal ítélte oda és adta át a Horváth Zoltán Különdíjat.

 

A különdíjat a fiatalabb korosztályok tehetségei közül, az adott idényben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékos kapja. A különdíjat Kálmán László, az alapítvány kuratóriumi tagja és Dr. Horváth Zoltán, Cece édesapja adta át. Az utánpótlás nevelés szakmai vezetőinek javaslatára ebben az évben a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány különdíját Verasztó Péter érdemelte ki - olvasható a Falco hivatalos honlapján.

 

A Falco KC 2001-ben született játékosa 2008-ban kezdett el kosárlabdázni, azóta az összes korosztályt végigjárta. 2014-ben már az U14-es válogatottban szerepelt. 2017-ben az U16-os válogatott csapatkapitányaként az Európa Bajnokságon a 7. helyet, az EYOF olimpián az 5. helyet sikerült megszereznie. Egyesületével szinte minden évben részt vett az országos döntőkön, ahol több alkalommal is sikeresen szerepeltek.
Jelenleg az U18-as csapat alapembere, de fiatal kora ellenére az U20-as csapatban is meghatározó szerepe van. Az idei évtől a Falco-Vulcano Energia KC csapatának is tagja. Nevelő edzői Kovács Zsolt, Döbörhegyiné Hajnal Edit, Szarka Zsuzsanna, Váradiné Szarka Ildikó, Váradi Kornél, Svajda Gábor, Váradi Attila.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás