Fotók: György István Péter

Végveszélyben a herényi sportpálya

ugytudjuk.hu
2019. március 20. szerda, 08:27
Az ajtón lakat, a pálya állapota is folyamatosan romlik.

Szombathely-Herény városrészen, az akkor még önálló községként működő település, 1947-ben saját focipályát épített. Megépült az ősgrund, ahonnan több sikeres labdarúgó is elindult. Aztán egy tollvonással, amint lenni szokott, Herényt is Szombathelyhez csatolták, a helyiek elvesztették önálló rendelkezésüket a pálya tulajdonjoga felett.

 

 

Néhány évvel ezelőtt az akkor igazán jól szereplő Arborétum Herény SE labdarúgó csapata nem tudott felsőbb osztályba lépni, mert az infrastrukturális feltételek nem álltak a magasabb osztályba lépéshez rendelkezésre, és annak megvalósíthatóságát a terület tulajdonosa sem támogatta. Így lassan elillantak a remények. Ma a szép napokat megélt pálya bejárati ajtaján lakat, csak a szél játszadozik a gyepfelületen, aminek állapota is folyamatosan romlik. Valahogy megint nem sikerül értékeinkkel megfelelő módon bánni.

 

Végveszélyben van egy városrész tömegsportra alkalmas zöldfelülete. Miközben Herényben sorra épülnek a családi és sorházak, egyre kisebb az esélye annak, hogy a fiatalok találjanak olyan helyet, ahol mozgásigényüket lakóhelyükön kielégíthessék.

 

 

Közben a nagypolitika még határon kívül is újabb és újabb sportkomplexumokat avat magyar adófizetők pénzén. A legboldogabb város a kormányzati beharangozás szerint Szombathely. Sokan nem hisznek ebben a minősítésben. Szombathely városvezetése közel 9 év alatt nem vette észre azt, hogy a város peremén is adófizető polgárai élnek. Úgymond, mostohagyerekként kezelték az itt élőket. Fel sem tűnt senkinek, hogy a fogaskerekek közé homokszemek kerültek. Eközben sportnemzetként mutatják be országunkat vezetőink a világ felé.

 

(György István Péter)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás