Fotó: port.hu

Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól, a Szomszédok rendezőjétől

VPP
2019. július 16. kedd, 11:43
A Kossuth-díjas rendező, a Magyar Televízió egykori elnöke június 19-én, 89 éves korában hunyt el.

Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint 89 éves korában elhunyt Horváth Ádám, a Kossuth-, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas magyar tévérendező, a Szomszédok rendezője. A mai napon végső búcsút vettek tőle családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői kedden a budapesti Farkasréti temetőben. 

    

Tizenhárom évet dolgoztam együtt a szakma mesterével. A forgatások befejezése után is összetartotta a Szomszédok stábját, amely neki köszönhetően szeretetben, konfliktusmentesen dolgozott. Mindig a szakmaiságot tekintette a legfontosabbnak és a legnehezebb pillanatokban is ott volt a humora - mondta Nemcsák Károly színművész, a József Attila Színház igazgatója.

 

(Kép: MTI/Soós Lajos)
    


A család nevében búcsúzó Naszlady Éva színésznő, rendező kiemelte: Horváth Ádám számos televíziós alkotásában, a tévéjátékokban, a minisorozatokban, a koncert- és színházfelvételeken, szilveszteri műsorokban tovább fog élni. A Színház- és Filmművészeti Egyetem nevében beszélő Bárdos András hangsúlyozta: Horváth Ádám több ezer embernek tanította és sok milliónak mutatta meg, mi az az ízlés, a műveltség.

(MTI)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás