Vas megyei szervezeteket támogat a Schaeffler szombathelyi vállalata

Jutányos Áron 2019-12-10 14:30:00
A Schaeffler Savaria Kft. 2019-ben összesen több mint 15 millió forinttal támogatott Vas megyei szervezeteket. A hozzájárulásokkal a vállalat nemcsak társadalmi elkötelezettségét fejezi ki, hanem a szervezetek működésének megkönnyítéséhez is hozzájárul.
• LifePak-15 defibrillátor készülék vásárlásának támogatása az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére

• A kőszegi SOS gyermekfalu egy házának éves fenntartási költségének biztosítása

• Vas megyei szervezetek munkájának segítése további 6 millió forint értékben

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül a Szombathelyi Mentőállomás LifePak-15 defibrillátor készüléket vásárolhatott a vállalat nagy értékű hozzájárulásának köszönhetően. Emellett munkavédelmi cipők beszerzése is megvalósulhatott.

A Szombathelyi Mentőállomás részére LifePak-15 defibrillátor készüléket vásároltak a nagy értékű hozzájárulásnak köszönhetően.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője kiemelte, „a Schaeffler-csoport számára alapvető fontosságú a társadalmi felelősségvállalás. A világszerte ismert vállalatcsoport 4. legnagyobb gyáraként nálunk is kiemelt szerepet kap, hogy környezetünk és embertársaink számára értéket közvetítsünk.


Örömmel tölt el, hogy idén hozzájárulhattunk nevünkkel és támogatásunkkal ennek a modern defibrillátornak a megvásárlásához, és így ismét támogathatjuk a szervezetet, a mentőszolgálat által végzett munkát, illetve így városunkért, embertársaink egészségéért is tehetünk.
Reményeink szerint szervezeteink együttműködése a jövőben is tovább folytatódik. Köszönjük a mentőszolgálat kollégáinak a fáradságot nem ismerő munkavégzését, elhivatottságát!”

Az amerikai gyártmányú LifePak-15 manuális defibrillátor a modern mentőellátás eszközparkjának egyik legfontosabb eleme. A készülék modern, bifázisos defibrillációs technológiával rendelkezik, az energiaszint akár 360 J értékig is növelhető. Az eszköz újraélesztés közben hangutasításokkal, metronómmal is képes segíteni a beavatkozókat a mellkaskompressziók és lélegeztetés megfelelő arányának elérésére. A defibrillálás, EKG készítés/monitorozás, valamint külső pacemaker mellett többféle monitorozási lehetőséget is kínál a gép: hőmérséklet, szén-monoxid, SpO2 és methemoglobin monitorozása is biztosított, így a nehezen diagnosztizálható állapotok is érzékelhetők, az ellátás szintje javítható.

További alapvető jellemzői még az egyszerű kezelőfelület, a rendkívüli ellenállási képesség a környezeti behatásokkal szemben. Kis tömegű, alacsony energiafogyasztású, hálózati és akkumulátoros üzemeltetésű eszköz, mely lithium-ion akkumulátorral rendelkezik.

A Schaeffler Savaria Kft. emellett támogatást nyújtott az 1983 óta működő SOS-Gyermekfalvaknak is: biztosította egy ház fenntartásának teljes éves költségét a kőszegi SOS gyermekfaluban.

„Minden gyereknek joga van családban felnőni. Minden gyereknek jár egy biztonságos és szerető otthon. Ha a vérszerinti szülők ezt valami miatt nem tudják megadni, az SOS nevelőszülői vehetik át ezt a szerepet arra a bizonytalan időre, amíg a gyermek sorsa nem rendeződik. Nevelőcsaládjaink házait jelenleg közel 400 kisgyerek tekinti otthonának. Egy ilyen otthon fenntartási költségeinek fedezése egy igazi befektetés egy boldogabb gyerekkorba” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési- és kommunikációs igazgatója.

A szervezet közel 400 olyan gyereknek nyújt szerető és biztonságos otthont Kecskeméten, Kőszegen, Orosházán és a települések 60 kilométeres körzetében, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS Gyermekfalvakba – tájékoztatott a szervezet. A gyerekek az SOS-Gyermekfalvaknak köszönhetően nevelőszülőknél, családias környezetben nőhetnek fel.

Gazdag András, a Schaeffler Savaria Kft. és a Schaeffler-csoport Magyarország HR igazgatója hangsúlyozta, „szombathelyi vállalatunk vezetősége nevében elmondhatom, hogy igazi lokálpatriótaként és Vas megye legnagyobb munkáltatójaként felelősséget érzünk a helyi szervezetek, illetve az itt élők támogatása iránt. Örülünk, hogy a faluban élő családok és gyermekek mindennapjait megkönnyíthetjük, hozzájárulhatunk a szervezet működéséhez, értékteremtő, a gyermekek jövőjét biztosító munkájukhoz. Reméljük, hogy együttműködésünk a következő években is folytatódhat. Hálásak vagyunk az alapítvány munkatársainak odaadó munkájukért.”

A Schaeffler Savaria Kft. 2019-ben további támogatást nyújtott még összesen mintegy 6 millió forint értékben a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére eszközvásárlásra, a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány munkájához, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság eszközvásárlására, az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény 5 lakójának 1 hetes Holdfényligetben történő nyári táboroztatásának biztosításához, illetve az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány számára egy smart televízió vásárlásához, mely a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály feladatait segíti. „A készülék segítségével a kis betegeink radiológiai vizsgálatainak megtekintése, tudományos beszámolók, előadások megtartása válik lehetővé” – mondta el dr. Csákváry Violetta, PhD, osztályvezető főorvos.

Fotók: Schaeffler / Országos Mentőszolgálat Alapítvány / SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa / Vas Megyei Rendőrfőkapitányság / Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában: