Vas megyei szervezeteket támogat a Schaeffler szombathelyi vállalata

Jutányos Áron 2019-12-10 14:30:00
A Schaeffler Savaria Kft. 2019-ben összesen több mint 15 millió forinttal támogatott Vas megyei szervezeteket. A hozzájárulásokkal a vállalat nemcsak társadalmi elkötelezettségét fejezi ki, hanem a szervezetek működésének megkönnyítéséhez is hozzájárul.
• LifePak-15 defibrillátor készülék vásárlásának támogatása az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére

• A kőszegi SOS gyermekfalu egy házának éves fenntartási költségének biztosítása

• Vas megyei szervezetek munkájának segítése további 6 millió forint értékben

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül a Szombathelyi Mentőállomás LifePak-15 defibrillátor készüléket vásárolhatott a vállalat nagy értékű hozzájárulásának köszönhetően. Emellett munkavédelmi cipők beszerzése is megvalósulhatott.

A Szombathelyi Mentőállomás részére LifePak-15 defibrillátor készüléket vásároltak a nagy értékű hozzájárulásnak köszönhetően.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője kiemelte, „a Schaeffler-csoport számára alapvető fontosságú a társadalmi felelősségvállalás. A világszerte ismert vállalatcsoport 4. legnagyobb gyáraként nálunk is kiemelt szerepet kap, hogy környezetünk és embertársaink számára értéket közvetítsünk.


Örömmel tölt el, hogy idén hozzájárulhattunk nevünkkel és támogatásunkkal ennek a modern defibrillátornak a megvásárlásához, és így ismét támogathatjuk a szervezetet, a mentőszolgálat által végzett munkát, illetve így városunkért, embertársaink egészségéért is tehetünk.
Reményeink szerint szervezeteink együttműködése a jövőben is tovább folytatódik. Köszönjük a mentőszolgálat kollégáinak a fáradságot nem ismerő munkavégzését, elhivatottságát!”

Az amerikai gyártmányú LifePak-15 manuális defibrillátor a modern mentőellátás eszközparkjának egyik legfontosabb eleme. A készülék modern, bifázisos defibrillációs technológiával rendelkezik, az energiaszint akár 360 J értékig is növelhető. Az eszköz újraélesztés közben hangutasításokkal, metronómmal is képes segíteni a beavatkozókat a mellkaskompressziók és lélegeztetés megfelelő arányának elérésére. A defibrillálás, EKG készítés/monitorozás, valamint külső pacemaker mellett többféle monitorozási lehetőséget is kínál a gép: hőmérséklet, szén-monoxid, SpO2 és methemoglobin monitorozása is biztosított, így a nehezen diagnosztizálható állapotok is érzékelhetők, az ellátás szintje javítható.

További alapvető jellemzői még az egyszerű kezelőfelület, a rendkívüli ellenállási képesség a környezeti behatásokkal szemben. Kis tömegű, alacsony energiafogyasztású, hálózati és akkumulátoros üzemeltetésű eszköz, mely lithium-ion akkumulátorral rendelkezik.

A Schaeffler Savaria Kft. emellett támogatást nyújtott az 1983 óta működő SOS-Gyermekfalvaknak is: biztosította egy ház fenntartásának teljes éves költségét a kőszegi SOS gyermekfaluban.

„Minden gyereknek joga van családban felnőni. Minden gyereknek jár egy biztonságos és szerető otthon. Ha a vérszerinti szülők ezt valami miatt nem tudják megadni, az SOS nevelőszülői vehetik át ezt a szerepet arra a bizonytalan időre, amíg a gyermek sorsa nem rendeződik. Nevelőcsaládjaink házait jelenleg közel 400 kisgyerek tekinti otthonának. Egy ilyen otthon fenntartási költségeinek fedezése egy igazi befektetés egy boldogabb gyerekkorba” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési- és kommunikációs igazgatója.

A szervezet közel 400 olyan gyereknek nyújt szerető és biztonságos otthont Kecskeméten, Kőszegen, Orosházán és a települések 60 kilométeres körzetében, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS Gyermekfalvakba – tájékoztatott a szervezet. A gyerekek az SOS-Gyermekfalvaknak köszönhetően nevelőszülőknél, családias környezetben nőhetnek fel.

Gazdag András, a Schaeffler Savaria Kft. és a Schaeffler-csoport Magyarország HR igazgatója hangsúlyozta, „szombathelyi vállalatunk vezetősége nevében elmondhatom, hogy igazi lokálpatriótaként és Vas megye legnagyobb munkáltatójaként felelősséget érzünk a helyi szervezetek, illetve az itt élők támogatása iránt. Örülünk, hogy a faluban élő családok és gyermekek mindennapjait megkönnyíthetjük, hozzájárulhatunk a szervezet működéséhez, értékteremtő, a gyermekek jövőjét biztosító munkájukhoz. Reméljük, hogy együttműködésünk a következő években is folytatódhat. Hálásak vagyunk az alapítvány munkatársainak odaadó munkájukért.”

A Schaeffler Savaria Kft. 2019-ben további támogatást nyújtott még összesen mintegy 6 millió forint értékben a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére eszközvásárlásra, a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány munkájához, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság eszközvásárlására, az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény 5 lakójának 1 hetes Holdfényligetben történő nyári táboroztatásának biztosításához, illetve az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány számára egy smart televízió vásárlásához, mely a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály feladatait segíti. „A készülék segítségével a kis betegeink radiológiai vizsgálatainak megtekintése, tudományos beszámolók, előadások megtartása válik lehetővé” – mondta el dr. Csákváry Violetta, PhD, osztályvezető főorvos.

Fotók: Schaeffler / Országos Mentőszolgálat Alapítvány / SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa / Vas Megyei Rendőrfőkapitányság / Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”