Varga Judit: Az EU-ban ideológiai zsarolás és kommunista módszertan, Magyarországon jogkövetés és sajtószabadság van

Székely Zoárd 2020-11-18 15:25:00
Szerinte tények helyett „liberális lőzungokkal" bombázta őt a BBC.

Varga Judit igazságügyi miniszer hosszú interjút adott a BBC HARDTalk című műsorában, melyet kedd este így értékelt a Facebookon: „volt itt minden mint a búcsúban: kérdések helyett unalomig ismert vádaskodás, elfogulatlanság BBC módra, tények helyett liberális lózungok, bűnbakgyártás, zsarolás és néhány megmosolyogtató dezinformáció.”

Szerda reggel pedig így folytatta:

„Sajnálom, hogy a Európa talán legismertebb és legnézettebb politikai műsorában 24 perc alatt is csak a jól ismert panelekre épülő vádakra futotta: CEU, civiltörvény, Index.hu, haldokló sajtószabadság, beteg demokrácia, stb. Annak viszont örülök, hogy az interjú segítségével sok európai barátunk számára nyilvánvalóvá vált, hogy a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis.”

Az interjúban Stephen Sackur először arról kérdezte a minisztert, hol van abban a logika, hogy Magyarország, bár tagja az európai klubnak, mégsem hajlandó elfogadni az EU bíróságát, értékeit és szabályait. Varga erre azt mondta, hogy az unió bizonyos alapvetően szuverén kompetenciákat akar magához vonni, ideológiai és politikai zsarolásra használja a jogállamiság kifejezést, de nincsenek ahhoz köthető objektív kritériumok. Szerinte a magyar törvényekkel nincs probléma, amikor pedig mégis, akkor megindították a kötelezettségszegési eljárást, „s annak a végén harmonizáltuk törvényeinket az uniós jogszabályokkal.

„De amikor az ember bebizonyítja, hogy igaza van, és nincs további vitája jogi értelemben az Európai Bizottsággal, akkor előjönni egy olyan állítással, hogy nem illeszkedsz az ideológiai képbe, és ezért az egész kép hibás, erre azt kell mondanom, hogy ez a kommunista idők ritmusát és módszertanát idézi"

– mondta Varga Judit.

A riporter emlékeztetett, hogy az elmúlt hónapokban az Európai Unió Bírósága két fontos ügyben is a magyar kormány ellen ítélt: e szerint a  civil szervezetekre vonatkozó törvény mellett  Magyarország európai jogot sértett akkor is, amikor a CEU-t kényszerítette, hogy a tevékenységeit helyezze át külföldre. „Most tehát garantálják majd, hogy a CEU visszajöjjön Magyarországra, ugye?” – kérdezte Sackur. A konkrét kérdésre a miniszter nem válaszolt, helyette elmondta, hogy „ezúttal is teljes mértékben összhangba fogjuk hozni a felsőoktatási törvényt a vonatkozó standardokkal, jelenleg más tagállamok felsőoktatással kapcsolatos eljárásait és jogszabályait vizsgáljuk.”

Log into Facebook | Facebook

Szóba került a sajtószabadság is, amely Varga Judit szerint az alapértékek közé tartozik Magyarországon, a kormányzati befolyás alatt álló, több száz sajtóterméket koncentráló KESMA-ra vonatkozó kérdésre pedig azt mondta: „ez a konglomerátum az üzleti észszerűség érdekében csak követi az európai normákat, vannak konzorciumok, konglomerátumok.”

„Nyissa meg az online médiát: 80 százalék kormánykritikus, és a liberális orgánumok főleg az online szektorban dominálnak, és mindannyian tudjuk, hogy az emberek éjjel-nappal az internetet nézik, tehát nem értem a kérdést és a gyanút bármivel kapcsolatban."

Végezetül Varga megerősítette, hogy nem fognak meghátrálni az EU-s költségvetés és mentőcsomag megvétózása ügyében.

„Magyarország valójában soha nem árult semmiféle zsákbamacskát, azt mondtuk, hogy soha nem fogunk engedni ennek az ideológiai zsarolásnak, amelynek valójában a jogállamiság az ürügye, amely ebben a koncepcióban megvalósul. Azoknak kell megoldaniuk ezt a problémát, akik így alakították ezt a helyzetet, hogy Európa ebben a patthelyzetben van”

– jelentette ki.

 

Fotó: Varga Judit Facebook

Szólj hozzá!

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.